Verantwoord ijsjes eten

Eten door Jo-Anne

Sommigen hebben maanden in de sportschool staan zwoegen om die extra kilo's eraf te krijgen. Anderen hebben het afvallen al opgegeven en werken rustig een stuk of twaalf chocoladekoekjes naar binnen. Nu de zomer er weer aankomt, begint je schuldgevoel wel erg te prikkelen. 'Had ik me maar aan mijn dieet gehouden,' zul je wel denken. Om niet de hele zomer te leven van één appel en een glas water, heeft OLA de perfecte oplossing bedacht. Je kunt gewoon genieten van je favoriete ijsjes met behulp van de OLA Tussendoortjesvergelijker!

Wat voor vergelijker?
Iedereen kent de heerlijke ijsjes van OLA, maar hoe weet je welk ijsje de minste calorieën bevat en het beste in je zomerse dieet past? Op de OLA Tussendoortjevergelijker staan alle populaire ijsjes en tussendoortjes gerangschikt op calorische waarde. Je zult in één oogopslag zien welk ijsje verantwoord is.

Wij vinden het nou eenmaal erg moeilijk om een verantwoord tussendoortje te kiezen. Veel meiden weten niet dat een Raket minder calorieën bevat dat een speculaas-koekje of een fruitbiscuit. Wist je trouwens dat een Solero minder calorieën bevat dan een mueslireep? Als je zo bekijkt, valt het eigenlijk best mee met al die calorieën in ijs!

Hebben die tussendoortjevergelijker!
De Tussendoortjevergelijker is te vinden op de websites Tussendoortjevergelijker en OLA. Je kunt de vergelijker in allerlei formaten downloaden; voor je agenda, op de koelkast, prikbord, portemonnee en ga zo maar door...

Handig weetje
Het meest gelikte ijsje van Nederland, de Raket, telt maar 40 calorieën en een Festini peer of aardbei maar 50 calorieën! Als je echt gezond wil gaan, dan kun je zonder spijt likken aan het Kabouter Plop-ijsje, omdat deze maar 29 calorieën bevat!

Magnum = GEEN pakje boter
Heb je helemaal niets met al die waterijsjes en ga jij voor puur verwennerij, zoals de Cornetto en Magnum? Dan hoef je echt niet bang te zijn dat je een pakje boter zit weg te werken. Een pakje boter van 250 gram bevat 1843 calorieën en een Magnum Classic 261 calorieën. Een Magnum is dan ook beter te vergelijken met een roze koek. Deze zomer kunnen we dus met een gerust hart genieten van een lekker ijsje op het strand, in het park of gewoon lekker thuis.

 

Wat is jouw favoriete ijsje?