Eerste zoen vrouw op 17e

Intiem door Redactie Ze.nl

Maar liefst 20 procent heeft zelfs pas op of na hun zeventiende haar eerste kus gekregen. Een kleine twee procent zegt zelfs nog nooit te hebben gezoend.

Zoenen met Balkenende?
Mentos Gum, die dit onderzoek uitvoerde, vroeg de dames behalve naar hun leeftijd toen ze voor het eerst zoenden ook naar hun grootste kusergernis en met welke BN'er zij graag eens zouden kussen. En ja hoor, niet alleen is Chris Zegers de favo date van menig vrouw, ook zouden ze maar wat graag door hem gezoend worden. Op de tweede plaats staat Kane's Dinand Woesthoff, terwijl Valerio Zeno en Jan Smit de derde plek delen. Premier Balkenende wordt juist liever gemeden als het om zoenen gaat, gevolgd door, eh, zanger (of beroepssukkel, profschnabbelaar?) Dries Roelvink.

Ergernis nummer 1: bad breath
Een goede eerste kus is zeer belangrijk voor de dames, voor velen is een mislukte eerste kus reden om af te zien van een verdere relatie. Als grootste ergernis bij het zoenen wordt door meer dan 40 procent van de vrouwen een slechte adem genoemd. Te wild kussen staat op de tweede plaats (denk: propeller in je mond). Een schurend stoppelbaardje dat een rode kin en neus achterlaat wordt minder als problematisch gezien: slechts 5 procent stoort zich hieraan.