Prikpil mannen: top of flop?

Intiem door Martine

Ze weten het mooi te brengen, die ontwikkelaars van de prikpil. Ons leven zou totaal veranderen, wanneer wij niet meer alleen verantwoordelijk zijn om ervoor te zorgen dat we niet zwanger raken. Wanneer mannen aan de prikpil gaan en de man en vrouw samen verantwoordelijkheid dragen, zou dat de kloof tussen de twee geslachten zelfs kleiner maken. (bron: www.hln.be)

Ja ja. Maar wij weten wel beter. Vier goede redenen om de prikpil voor mannen lekker te laten voor wat -ie is én vier voordelen. Wat weegt voor jou het zwaarst?

4 redenen om mannen van de prikpil af te houden

1. Mannen vergeten belangrijke data als verjaardagen en trouwdata al. Hoe kunnen we er dan op vertrouwen dat hij die spuit op tijd in zijn bil zet?

2. "Ik prik de pil, schatje," fluistert je scharrel je in het oor. "Je hoeft je dus geen zorgen te maken." Yeah right. Het is algemeen bekend dat mannen het liever zonder dan met condoom doen. Dus wie zegt dat dit niet gewoon een smoesje is om aan het rubbertje te ontsnappen? (Al zou je natuurlijk ook wel op het gebruik van een condoom staan als je zelf aan de pil was...)

3. Jij stoppen met de pil, omdat hij eraan is? En dan niet langer je ongesteldheid uit kunnen stellen of plannen? Balen...

4. Women in control. Jij bent baas over je eigen lijf en of hij nou prikt of niet: je vertrouwt alleen jezelf.

4 redenen om mannen juist wel aan de prikpil te helpen

1. Heerlijk, niet langer hormonen in je lijf die er niet horen!

2. Lag je net lekker in je bed... shit! Bedacht je je dat je de pil weer eens vergeten was. Nu hoef je niet langer je warme bed uit, want hij zorgt er zelf voor dat zijn zaadjes wat minder snel zwemmen.

3. Ha, kunnen die mannen ook eens voelen hoe het is om altijd maar bezig te moeten zijn met of je wel goed beschermd bent tegen zwangerschap!

4. Nou goed: solidariteit dan. Misschien dicht het inderdaad de kloof tussen ons als we de verantwoordelijkheid voor anticonceptie delen...