5 zinvolle verhuistips

De maatschappij door Saskia

1. Inpakken en wegwezen!
Het klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar goed en georganiseerd inpakken zorgt voor een hoop minder frustratie als je (weken of zelfs maanden later) al die dozen weer moet uitpakken. Natuurlijk schrijf je in trefwoorden op de doos wat erin zit, maar als je na twee dagen in je nieuwe casa naarstig op zoek bent naar een doosje paracetamol of je belangrijke papieren, dan weet je echt niet meer in welke doos je dat gestopt hebt. Tip! Maak tijdens het inpakken een lijstje van alle (losse) spullen die je in een doos stopt, en leg deze lijst bovenin de doos. Of geef alle dozen een nummer en maak een lijst waarop je bij elk doosnummer de specifieke inhoud noteert! Scheelt een hoop frustratie (en hoofdpijn)!

2. De TNT verhuisservice
De TNT verhuisservice is een onmisbare en supergoedkope  verhuisdienst van TNT. Via Verhuisservice.nl kun je tot een half jaar na je verhuizing je post laten doorsturen, meer dan 300 organisaties informeren over je verhuizing en je eigen verhuiskaarten maken. Maar er is meer! De Verhuisplanner van TNT geeft je een to-do-lijst met zaken die jij moet regelen voor je verhuizing, wanneer je dat het beste kunt doen en of je op schema ligt. Aan die to-do's zijn diverse achtergrondartikelen met handige verhuisweetjes verbonden. Daarnaast kun je natuurlijk zelf to-do's aanpassen en nieuwe to-do's toevoegen. Zo maak je je verhuisplanner nog persoonlijker. Als je het wilt, stuurt Verhuisplanner je elke week een e-mail met de to-do's voor de komende week.  Super handig dus en helemaal niet duur!

3. Verhuizen op kosten van de baas
Veel bedrijven zijn verplicht om hun werknemers voor een verhuizing een dag verlof te geven. Check bij je werkgever of dit bij jou ook het geval is en geniet van een dagje verhuizen op kosten van de baas!

4. Verhuizing doorgeven aan de gemeente
Tegenwoordig is het bij steeds meer gemeentes mogelijk om je verhuizing digitaal door te geven. Kijk op de website van de gemeente waar je naar toe verhuist of je de verhuizing via internet kunt doorgeven. Dat scheelt je weer een tripje naar het gemeentehuis!

5. Vergeet je huurtoeslag niet aan te vragen!
Verdien je minder dan 21.000 euro bruto per jaar? Dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als je jonger dan 23 jaar bent mag je woning in 2009 niet duurder zijn dan 348,99 euro per maand. Ben je ouder dan 23, dan mag je huur maximaal 631,73 euro per maand zijn. Op www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken. Ook kun je het aanvraagprogramma downloaden. Als je klaar bent zie je meteen hoeveel toeslag je krijgt! Vraag je huurtoeslag zo snel mogelijk aan, want het kan tot 8 weken duren voordat je geld daadwerkelijk op je rekening staat.