Tekenen dat je klaar bent om het huis uit te gaan

Wonen door Lisa_V
Jarenlang hebben je ouders met liefde voor je gezorgd. Stiekem vonden we het heerlijk om in de watten te worden gelegd door papa en mama. Maar hoe leuk je ouders ook zijn, op een gegeven moment is het tijd om je vleugels te spreiden.

Eigenlijk heb je hele relaxte ouders en daarom woon je ook nog steeds thuis. Ook vind je het heel fijn dat er altijd boodschappen in huis zijn, de was wordt gedaan en je moeder elke avond kookt. Maar eh, nachtelijke stoeipartijen met je lover, dronken thuiskomen of huisfeestjes met je vriendinnen zitten er nooit in. Je bent duidelijk klaar om uit huis te gaan. 
 


Elke keer als je een avondje uit bent geweest moet je bij een vriendin of je lover blijven slapen. Hoe fijn is het als je gewoon lekker uit kan brakken in je eigen huis.
 
Je beste vriendin belt of je zin hebt om bij haar te komen eten, maar eh jij hebt je moeder al beloofd om thuis te eten. Als je op jezelf woont kan je doen en laten waar je zin in hebt.
 
Oei, je zou die leuke jongen eigenlijk gewoon heel graag mee naar huis willen nemen. Maar om hem nou gelijk bij het ontbijt aan je ouders voor te stellen? 
 
Je hebt de afgelopen maanden heel veel leuke kaarsjes, fotolijstjes en kussentjes gekocht. Hoogste tijd voor een eigen stekkie, zodat je al deze prachtige spulletjes kwijt kunt.
 
Je bent je ouderlijke woonplaats, inclusief alle roddels en foute kroegen gewoon een beetje zat. Tijd voor een nieuw avontuur en nieuwe mensen. 
 
Je hebt continu ruzie met je jongere zusje. Ze is geweldig hoor, maar soms zuigt ze het bloed onder je nagels vandaan en daarom heb je elke week wel een keer ruzie. Als je op jezelf woont, kan ze langs komen wanneer ze maar wilt en dan houden jullie het tenminste gezellig.
 
Nog erger, je jongere broertje of zusje is al jaren het huis uit terwijl jij nog steeds elke vrijdagavond braaf bij papa en mama op de bank zit.
 

Bron
 
Je bent al een tijdje afgestudeerd en hebt je eigen inkomen. Ja, het is tijd om op eigen benen te staan en je eigen huur te betalen.
 
Als je 26 bent is het ook een beetje raar om te vertellen dat je nog bij je ouders woont. 
 
Je ouders geven je hints in de vorm van cadeaus. Met kerst kreeg je al een strijkbout en een compleet servies. En je oma kwam laatst ook al met een nieuwe pannenset aanzetten.
 
Je ouders geven je sowieso hints: “Goh, ik zag laatst een heel leuk huisje te huur.” Of “Woont Rosa ook niet al een tijdje op zichzelf?”

Al jarenlang zeur om je een kat, maar helaas is je moeder allergisch. Als je op jezelf gaat wonen, kun je eindelijk de trotse eigenaar worden van een schattige kitten.

Je hebt al tientallen Pinterest-borden klaar staan voor je toekomstige woning. Hoe leuk is het als je eindelijk de crea-bea in jezelf naar boven kunt halen en lekker kunt gaan klussen!

Hoe oud was jij toen je op jezelf ging wonen?