Verhuizen naar een grote stad? Doen!

Wonen door Silvia
Weilanden, koeien, drie kwartier fietsen om bij de kroeg te komen... Je bent er wel een beetje klaar mee. Twijfel je toch nog of verhuizen naar the big city een goed plan is? Reken maar van yes!
 
Alhoewel opgroeien in een dorp ook zeker voordelen met zich meebrengt (lees: om te weten hoe een schaap eruit zag hoefde je niet helemaal naar de kinderboerderij, je ging gewoon even bij de buren langs), ben je na een jaartje of twintig wel uitgekeken in dat gehucht. Iedere vrijdagavond in hetzelfde café, met dezelfde mensen, dezelfde muziek en dezelfde eentonige gespreksstof. Nee, dit is verre van the place to be. Maar twijfel je of zo’n nuchter dorpsmeisje wel thuishoort in de stad? Zeker wel!
 

Geen ‘ge-hoi-meneer’ meer!
Hi, goedemorgen, hoi, hallo meneer, hey Ans van de Schapenweg! Van al dat ‘ge-hoi’ word je af en toe een beetje moe. Maar je kaken stevig op elkaar houden is geen optie, dan denkt het hele dorp straks nog dat je een arrogante trut bent geworden! Eén van de voordelen van een grote stad: bekenden zul je niet snel tegenkomen!
 
Zo. Veel. Keuze!
Ken je de menukaart van de plaatselijke Italiaan inmiddels uit je hoofd en heb je dit jaar al ontelbaar veel crème brulees naar binnen gewerkt bij de Franse bistro daartegenover? Dan gaat er snel een wereld vol foodporn voor je open! Met in sommige steden wel honderden restaurantjes kun je zelfs een jaar lang iedere dag ergens anders gaan eten! Hoe relaxed is dat? Daarbij kun je vrijwel alles thuis laten bezorgen. Dus wat dacht je van een lekkere Mexicaanse nachoschotel of Surinaamse roti in plaats dat flauwe broodje döner iedere zondagavond?
 
Lang leve het OV!
Altijd maar hetzelfde dilemma: de laatste bus naar huis of toch maar 30 minuten bikkelen op je fietsje met een temperatuur waar een ijsbeer U tegen zegt? Guess what? Ook dit is verleden tijd! Daarbij hoef je nooit meer een sprintje te trekken naar de bus of tram, die gaat namelijk gewoon om de vijf minuten.
 
Undercover!
Heb je al gehoord dat Hansje is vreemdgegaan met Marlies, dat Sarah en Henk in scheiding liggen en dat Maartje van de Kerkstraat alwéér gestopt is met haar studie? Lang leve de anonimiteit van het stadse leven! Al lig je iedere avond met Jan en alleman in bed, niemand die het hoeft te weten. En op een luie zondag met je make-uploze smoel en outfit à la Roy Donders naar de supermarkt? No biggie, je kent er toch niemand.
 
Carrièrebitch modus: AAN
Voor wie meer wil dan bij de plaatselijke omroep of basisschool werken – no offense – is blijven hangen in een dorp bestaande uit maar liefst 1000 inwoners niet de beste keuze. Of iedere dag drie uur in de auto zitten moet behoren tot één van je hobby’s natuurlijk... Maar wil jij meer? Neem dan die stap en zie het als een investering in jezelf! Als je beste vriendin over een paar jaar non-stop zeurt over haar stoffige baantje bij de gemeente, waar zelfs een Swiffer Duster XXL niet tegenop kan, klap jij in je handjes. Wedden?
 
Meer prooi!
Nog geen lekkere vent aan de haak geslagen, maar wel op zoek? Tinder is je beste vriend! In een grote stad kom je namelijk niet alleen maar je neef, je buurman of de vreemdgaande vriend van je vriendin tegen. Sterker nog, je kent nog helemaal niemand! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tast toe ladies!

Oke, oke... laten we wel fair wezen. Het wonen in een stad is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo kun je voor de huurprijs van een bescheiden appartementje een penthouse huren in je hometown en is het af en toe wel fijn om ‘s ochtends begroet te worden door iemand die net zo vroeg op moest als jij. Maar zelfs dan verruilen we onze dierbare 50 vierkante op twee hoog voor geen goud!
 
Waarom ben jij naar een grote stad verhuisd?