Google's nieuwe spijtknop!

De maatschappij door Anne-Jolijn

Stel: je hebt een superleuke date gehad en je weet zeker dat dit de man van je dromen is. Logisch dat je dit eventjes snel aan een vriendin wilt vertellen. Bij het verzenden kom je erachter dat je die mail niet naar haar hebt gestuurd, maar naar je date. De paniek slaat toe, maar dat is vanaf nu niet meer nodig!

Google's e-maildienst gaat een speciale dienst aanbieden. Hierbij kun je net verzonden e-mails, met de nadruk op net, terughalen door één druk op de knop. Natuurlijk is het wel een beetje raar om een e-mail terug te halen die je net hebt verzonden, maar vanaf nu is dat toch mogelijk.

De 'knop' is geen uitvinding voor mensen die met hun dronken kop een mailtje sturen en zich de volgende ochtend realiseren dat ze dit liever niet hadden gedaan. Voor deze dombo's - dat zijn het toch uiteindelijk - is het dan toch te laat. Google geeft je slechts 5 seconden de tijd om een mailtje terug te halen.

Dit werkt alleen bij de Engelstalige versie van Gmail en je moet het van te voren eventjes activeren. Gelukkig is dit een kleine moeite en daarna kun je jezelf een hoop vervelende situaties besparen.

Heb jij wel eens een mail gestuurd waar je spijt van had?