Dikke man afknapper

Single & daten door Redactie Ze.nl

Uit een enquête van www.valtaf.nl onder 368 mensen is gebleken dat 70 procent van de ondervraagden er stiekem op afknapt als een potentiële partner te zwaar is. Opvallend is dat de ondervraagden zelf allemaal ook in meer of mindere mate overgewicht hebben.

Soort zoekt (ander) soort?
Vreemd? Eigenlijk niet. Als je zelf blond bent, val je natuurlijk ook niet per se op blond. De ondervraagden geven overigens wel aan dat andere aspecten, zoals het karakter en het totaalplaatje, ook belangrijk zijn bij de partnerkeuze. Ben je overigens juist wel op zoek naar een volslanke partner? Datingsite www.rubensdating.com helpt je bij je zoektocht naar een leuke man of vrouw!

Aantrekkelijkheid en gewicht
De mate waarin we iemand aantrekkelijk vinden, wordt grotendeels bepaald door het gewicht. Negen op de tien ondervraagden denkt dat anderen je minder aantrekkelijk vinden als je wat overtollige kilo's met je meedraagt. De media zijn in de ogen van de meesten de grote schuldige: al die skinny modelletjes die in reclames en films opduiken zouden een afkeer van dikke mensen veroorzaken.

Evolutie
Maar niet alleen de media zorgen ervoor dat we toch liever een slanke partner veroveren: de evolutie zou hier ook aan bijdragen. We zoeken tenslotte, hoewel onbewust, naar een gezonde en vruchtbare partner, zodat we verzekerd zijn van enkele nazaten. En overgewicht past niet in het beeld van gezond zijn.

Minder mooi?
Meer dan tweederde van de mensen die meewerkten aan de enquête heeft zelf ervaren minder mooi gevonden te worden vanwege hun omvang, bijvoorbeeld doordat ze geen aandacht krijgen van anderen. Kwetsende opmerkingen en geroddel zijn ook geen uitzondering. Toch wel schrijnend.

Positief
Overgewicht is niet alleen maar ellende: het kent ook positieve kanten. Bijna een kwart geeft aan iets positiefs te hebben meegemaakt, juist door hun overgewicht. Vooral mannen lijken een paar extra pondjes bij een vrouw niet zo erg te vinden. Waarom? Tja, mannen blijven mannen: een wat vollere vrouw betekent meestal ook vollere borsten en billen...

Toch liever je extra kilo's kwijt? Op www.valtaf.nl kun je dagelijks je gewicht invoeren en je eetpatroon bijhouden. De website biedt jou met behulp van eet- en beweegdagboeken, clubs, chatboxen, discussiefora en dagboeken vele mogelijkheden om elkaar te steunen in de strijd tegen de kilo's. Met een Special Care abonnement krijg je daarnaast zelfs professionele begeleiding van voedingdeskundigen.