Olaz: bruin zonder zon

Lichaam door Saar

Olaz, is dat niet een prijzig merk dat anti-rimpelcrèmes voor vrouwen boven een 'respectabele leeftijd' op de markt brengt? Misschien was dit in het verleden zo, maar waar vrouwen smeren, komt de fabrikant met potjes en tubes crème. Ook de huid van de jongedame verdient immers bescherming tegen (guur) weer en wind. In de schappen vind je allereerst Total Effects Touch of Sunshine: een dag- en nachtcrème voor de iets rijpere huid, welke zorgt voor een lekker zomers tintje -zonder zon- en tegelijkertijd de 7 tekenen van het ouder worden bestrijdt. Prettig aan deze crème is dat zij de huid met een SPF 15 en het anti-oxidanten complex van Olaz, dat vrije radicalen uit de lucht onschadelijk maakt, beschermt tegen UV-A en UV-B stralen (oorzaak nummer één wat huidveroudering betreft!). Klinkt niet verkeerd, toch? Zeker niet wanneer blijkt dat Total Effects Touch of Sunshine door de Nederlandse consument verkozen is tot Product van het Jaar 2009.

Naast deze lijn komt Olaz met Complete Everyday Sunshine, welke tevens - met behulp van SPF 15 -, beschermd tegen UV-A en UV-B stralen. Ook bevat het een vleugje DHA, een stof die je huid bruint zonder zon. De crème, welke verkrijgbaar is in twee sterktes, werkt in op het buitenste laagje van je huid en maakt deze geleidelijk zo'n twee tot drie tinten donkerder dan je natuurlijke tint. Wees niet bang voor het wortel- of strepen effect, verwacht eerder die subtiele zomerse gloed waar je al vanaf oktober naar hunkert. 

Testen maar....
Genoeg feitjes, hoog tijd voor een 'smeer-test', om te zien of de producten ook aan onze eisen voldoen. Hierover kunnen we eigenlijk zeer kort zijn; het vooroordeel 'prijzig' of 'voor de oudere vrouw' kan direct de kast ingeschoven worden. Olaz brengt prettig smeerbare producten, welke de huid goed beschermen, niet vet aanvoelen én de hoop dat er heus weer een zomer aankomt een stap dichterbij brengen. Ik stuitte bij deze test dan ook maar op één probleem(pje). De Complete Everyday Sunshine bodylotion.

Hubba-bubba, die geur! Ik ben zwaar verslaafd geraakt; de lotion smeert, door haar gel-achtige emulsie heerlijk weg, trekt snel in de huid en ruikt onbeschrijfelijk lekker. Conclusie? Doe jezelf een plezier: kies voor een stevige huid met een bruin kleurtje. Breng de zon in én op je bol. Het weer in Nederland mag dan niet altijd even betrouwbaar zijn, de producten van Olaz zijn dit in ieder geval wel.

Waar kan ik het kopen?
Kijk voor meer informatie op www.olaz.nl, hier kun je tevens een test doen welk product het meest geschikt is voor jouw huid. Of snuffel eens rond bij je drogist, ook daar kunnen ze je ongetwijfeld verder helpen bij je keuze tussen de verschillende potjes en tubes welke Olaz aanbiedt. Wat het ook wordt, vergeet in ieder geval de bodylotion niet in je mandje te werpen!