Ben jij een binnenmens of buitenmens? +Aktie

Lichaam door Redactie Ze.nl

Zo willen ze in kaart brengen waar Nederlanders hun huid aan blootstellen. Want onze huid levert dagelijks strijd tegen uiteenlopende omstandigheden waardoor ze kan uitdrogen. Zit jij hele dagen binnen of heb je een beroep in de buitenlucht? Iedereen kan meedoen aan het onderzoek. Als je meedoet krijg je meteen antwoord op de vraag of je een binnenmens of buitenmens bent en zie je daarna wat de grootste boosdoener is voor je huid. Wil jij weten wat je bent? ~~Doe de TEST!~~ en ~~Win een Vaseline-pakket!~~ Let op! Het onderzoek loopt tot 19 maart 2009.


~~Twee vrouwen over hun huid!~


Monique
Hoeveel tijd breng je op een gemiddelde dag buiten door?

Hondenuitlaatster Sofie: Ik ben toch al snel zes uur per dag buiten. 's Ochtends stap ik in mijn bus, zet de ramen open en haal zo'n acht honden op kris kras door Amsterdam. In het Amsterdamse bos loop ik zomaar twee uur met ze buiten. Daarna ga ik nog een paar uur wandelen met mijn eigen hond. En thuis zet ik ook graag een raam of deur open. Frisse lucht!

Pilote Monique: Als piloot ben je soms zomaar 16 uur achter elkaar binnen. Ik stap in de auto en moet zeker anderhalf uur van te voren aanwezig zijn op Schiphol om de vlucht door te nemen. Een half uur voor vertrek zit ik op mijn plek in de cockpit. Dan vlieg ik naar bijvoorbeeld Los Angeles of Curaçao en daar duurt het ook wel weer twee uur voor je de luchthaven uit bent.

Is dat niet wat overdreven?

Sofie: Nee, lekker juist. Ik ben opgegroeid op het platteland. Als kind was ik al altijd buiten. Tot aan de middelbare school heb ik zelfs nooit tv gekeken en ik sliep geregeld bij mijn pony in de schuur. In Amsterdam ben ik met mijn hondenbusje gestart om toch lekker buiten te kunnen zijn.

Monique:

Ja, dat is wel extreem. Maar als kind vond ik de reis al het allerleukste van de hele vakantie! Het tekort aan frisse lucht compenseer ik door zoveel mogelijk buiten te zijn als ik vrij ben. Mountainbiken, kiten, met de kinderen ravotten...

Wat is in jouw geval de grootste boosdoener voor je huid, denk je?

Sofie: Kou, regen, wind. Volgens mij kunnen al die weersomstandigheden je huid wel uitdrogen. Ik moet zeggen dat het me niks uitmaakt wat voor weer het is. De honden moeten toch uit! Maar ik denk dat vrieskou in mijn geval de grootste boosdoener is.

Monique:

Die droge lucht in een vliegtuig is echt killing. En dan nog die airco, in combinatie met tijdsverschillen en nachten doorwerken... Daar wordt je huid niet blij van. Als zo’n vlucht erop zit ben ik ook echt gesloopt en voelt mijn huid trekkerig.

Wat doe je om je huid te beschermen?

Sofie: Handschoenen aan, sjaal om. Ik bescherm mijn huid door me goed in te pakken. Het zit niet in mijn systeem om elke dag mijn huid in te smeren. Mijn moeder wijst me er nog wel eens op. Dat zou ik gezien mijn werk misschien wel wat vaker mogen doen.

Monique: Smeren smeren en nog eens smeren. Armen, benen, alles. Ik ben altijd zuinig geweest op mijn huid. Ik zorg dat ik veel drink tijdens de vlucht en op het toilet smeer ik altijd nog even een extra laag crème.


Sofie

Voor meer informatie over Vaseline, kijk op ~de website!~

***

WIN!

Vrouw.nl mag enkele Vaseline-pakketten weggeven. Doe mee met de test en win dit lekkere pakket om jezelf te verwennen!

Mail een bewijsje van de testresultaat naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Vaseline" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot donderdag 19 maart 09.00 uur.