De nieuwste fitnesstrends

Sport & gezondheid door Jet

Yoga in de lucht!
Bij AntiGravity Yoga hang je in een soort hangmat aan het plafond. Het is een combinatie van yoga, pilates, gymnastiek en ballet. Je doet allerlei oefeningen waarbij de doek je ondersteunt, zodat je allerlei ingewikkelde lichaamshoudingen kunt aannemen. Je lijkt wel een artiest van Cirque du Soleil! Artiesten als zangeres Mariah Carey gebruiken deze yogavorm ook al. Wanneer AntiGravity Yoga naar Nederland komt, is nog niet bekend...

Sporten op een ananas?
De Pineapple zou volgens makers de opvolger van de Powerplate zijn, het toestel belooft een betere triltechniek. Terwijl je verschillende oefeningen doet, trilt je lichaam lekker mee. De ontwerpers van het apparaat zeggen dat een half uur op de Pineapple hetzelfde effect heeft als een work-out van een uur. Dat klinkt goed!

Fietsen met je handen
De Krankfiets ziet er uit als een toestel om te spinnen, maar bij dit apparaat zijn de handvaten de trappers. Je kunt de wielen met één of twee handen laten draaien. Je traint je armen, schouders en bovenrug met deze vernieuwende 'fiets'.

Indian style
Indiase danselementen uit bekende bollywoodfilms worden met Bollyrobics samengevoegd tot een meeslepende en sexy choreografie. Er wordt met handen en heupen en op blote voeten gedanst. Vrolijk, meeslepend en leuk voor iedereen die houdt van vrouwelijke prikkels.

Efficiënt rennen
Chi running is een combinatie van harlopen en tai chi. Het combineert kracht, energie en een bewuste manier van bewegen. Door iets naar voren te hellen maak je beter gebruik van de zwaartekracht en gaat je kracht gaat ook vanuit je romp in plaats vanuit je benen. Met minder inspanning ga sneller, gemakkelijker en efficiënter lopen.

Range of motion
Met de Range of Motion machine (ROM) doe je een intensieve training van acht minuten die normaal anderhalf uur op een gewoon fitnesstoestel in beslag neemt. Het apparaat gebruikt alle spiergroepen tegelijkertijd, je rekt en strekt alles optimaal. Je conditie verbetert, gewicht en vetpercentage nemen af.