Mjammie, Arretjescake!

Eten door Marieke_B

Arretjescake is geschikt als toetje, als lekkernij bij de koffie of zomaar tussendoor als je een snoepbui hebt. Het is super makkelijk te maken: het boodschappenlijstje is kort en er komt geen oven aan te pas. Waar wacht je nog op?!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr roomboter (of margarine)
  • 225-250 gr mariabiskwie (theekaakjes)
  • 2 eieren
  • 80 gr cacao (6 afgestreken eetlepels)
  • huishoudfolie
  • cakeblik

Hoe maak je het?
Verwarm de boter in een pannetje op een laag vuur tot het helemaal gesmolten is. Let op: het mag niet bruin worden!

Roer beetje voor beetje de basterdsuiker erdoor en daarna de cacao, lepel voor lepel.

Klop de eieren even los en wat schuimig met een garde en roer deze door het botermengsel wanneer dit enigszins is afgekoeld.

Verbrokkel de biskwietjes tot kleine stukjes. Dit kun je doen met de hand, een hakmes of doe ze in een theedoek en sla erop met iets hards. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de stukjes wil hebben; gangbaar is ongeveer 1 cm. Spatel de brokjes door het cacao-mengsel tot alles gelijkmatig verdeeld is.

Bekleed de binnenkant van het cakeblik voorzichtig met huishoudfolie, zodat je de cake er later gemakkelijk uit kunt halen. Schep het mengsel in de cakevorm, druk het goed aan met de achterkant van een lepel en strijk de bovenkant glad.

En dan moet je toch echt even geduld hebben! Laat de cake minstens 5 uur in de koelkast opstijven (een nacht is nog beter).

Als ie klaar is, keer je hem om op een schaal (eventueel het blik even onder de warme kraan houden) en verwijder je de folie. Je kunt de cake nog met poedersuiker bestrooien, om er vervolgens heerlijke plakken vanaf te snijden. Let wel op: de cake is heel erg machtig!

Smul Ze!