Mooi Blond!

Make-up door Jet

Is opmaken voor jou altijd een regelrecht drama, dan is hier de oplossing: Mooi Blond! Met behulp van dit boekje tover jij jezelf om in een beauty...

Voor de meiden die nog niet weten wie/wat Blond Amsterdam is, hier nog even een korte omschrijving:

Blond
is opgericht door twee vriendinnen (Femque en Janneke) met een gezamenlijk missie: mensen vrolijk maken door middel van kleurrijk schilderwerk, oftwel: 'Blonde kunst'. En dat lukt ze goed! Blond Amsterdam is uitgegroeid tot een razend populair merk. Zelfs celebrities als Robbie Williams, Kylie Minoque en Jamie Olivier drinken hun kopje thee uit een origineel Blond-kopje. Naast servies, bedlinnen, schoolspullen en kleding maken de dames nu dus ook boeken!

Why be pretty when you can be gorgeous?
Het boekje begint met tien heldere spelregels, zoals: Houd je make-up natuurlijk, schoon en simpel en zorg dat je altijd en overal een kleine emergency kit bij je hebt. Een andere belangrijke regel is streven naar de 'make-up but no make-up look'. Less is more, is de boodschap in dit boek!

Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de basis, de ogen, de lippen en het haar. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een flawless basis creëert, smokey eyes maakt, eyeliner à la Amy Winehouse aanbrengt en superstraight of juist big sexy hair krijgt. Alle handelingen worden ondersteund door vrolijke, kleurrijke plaatjes zoals we die van Blond kennen. Ook krijgen we een aantal zeer bruikbare tips. Wist je bijvoorbeeld dat je gezichtsreiniger met lauwwarm water moet afspoelen? Te heet water veroorzaakt droge plekjes en met koud water lost de reiniger niet goed op. Nog een goede tip: gebruik voordat je begint met je oogmake-up altijd een wimperkruller; die opent je open en heeft een liftend effect! Even krap bij kas? Houd het multifunctioneel: gebruik je lipstick als blusher! Naast de elementaire make-up-tips is er ook ruim aandacht voor 'eerste hulp bij ongelukken' en worden de absolute musthaves op een rijtje gezet. De visagie is verzorgd door Piet Dröge, topvisagiste bij Nederlandse glossy's als Elle Girl en Cosmo Girl.

Mooi Blond is een vrolijk, gezellig, over-the-top en kleurrijk boekje, dat uitermate geschikt is voor echte girly-girls. Het boek is uitgevoerd in een handzaam formaat en past daarom in iedere handtas! Een ideaal cadeautje voor een vriendinnetje/nichtje/zusje... Misschien voor kerst?

Mooi Blond
Femque van Geffen & Janneke Dröge

ISBN: 902154024X
Prijs: 17,50
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers