Finale Elite Model Look 2008

De maatschappij door Paulien

Deze wereldberoemde modellenwedstrijd wordt elk jaar in meer dan vijftig landen georganiseerd. Duizenden Nederlandse meisjes, die elk dromen van een carrière als topmodel, hebben zich weer ingeschreven voor deze editie van de Elite Model Look. En niet zomaar... Deze wedstrijd heeft al heel wat Nederlands succes voortgebracht: Frederique van der Wal, Ymre Stiekema , Rianne ten Haken en Sofie Oosterwaal. De laatste drie schitteren momenteel op de catwalks in Milaan, Parijs, New York en Londen en slepen de ene na de andere modedeal binnen!

Na twee castingdagen en een halve finale staan er vanavond elf modellen op de catwalk in de hoop deze belangrijke wedstrijd te winnen. En mochten ze niet winnen, dan hopen ze in ieder geval dat ze vanavond ontdekt worden door één van de scouts die vanavond aanwezig zijn.

Nadat alle genodigden binnen zijn worden de VIP's, waartoe de jury, alle pers en alle bekende Nederlanders behoren, naar een aparte ruimte begeleid waar de bekendmaking zal plaatsvinden. De meiden komen tijdens de show één voor één binnen en laten zich voor de fotografen van hun beste kant zien. De zenuwen stralen er vanaf, deze meiden zijn dan ook erg jong, gemiddeld 15 jaar.

De vakjury bestond onder andere uit Fiona Hering van RTL Boulevard, Elite-directeur Jeroen van der Mast en Femmetje de Wind, hoofdredactrice van Jackie Magazine. Zij hebben de zware taak gehad om een winnares uit de overgebleven finalisten te kiezen. Als alle meiden plaats hebben genomen op het ronddraaiende podium is het grote moment daar. Sofie Oosterwaal, de winnares van vorig jaar, komt tevoorschijn op megahoge rode hakken en in een vrolijk jurkje en ze maakt direct de winnares bekend: "Elite Model Look 2008 is gewonnen door: Avna Visser!" De 15-jarige VWO-scholiere kijkt verbaast om zich heen en lijkt het niet te kunnen geloven. Ze zal Nederland toch echt gaan vertegenwoordigen bij de internationale Elite verkiezing in China op 1 november 2008!

Succes Avna! Make us proud...