Wuivende familie & wuivende palmen

Reizen door Redactie Ze.nl

Stiekem in mijn achterhoofd wist ik dat ik altijd al meer van de wereld zou willen zien. Een zomer lang werken, voor de laatste keer op pad met mijn vrienden, backpack volladen en dan op 15 september ons kikkerlandje verlaten en vertrekken naar het op één na laatste kleinste land van Zuid-Amerika om een oude bekende te ontmoeten.

Ja, ik heb gekozen voor een year-off. De eerste 3,5 maanden reis ik door Zuid-Amerika. In het nieuwe jaar vlieg ik naar het kleinste continent, oftewel Australië. Vervolgens zal ik slangensoepjes gaan eten in Taiwan en als laatste een cultuurshot in India: het land met na China de meeste inwoners van de wereld.

Op het vliegveld in Guayaquil stond hij dan, een kop groter dan de lokale bevolking: mijn jongste grote broer. Voor hem is het, na 10 maanden, bijna het einde van zijn reis. Na de eerste stap buiten te hebben gezet, sloeg er een warm dekentje van 30 graden om mij heen. Weer een andere omgeving met chaotisch verkeer: duizende toeterende taxi's, 'blik'-bussen, brommertjes, overstekende voetgangers: alles gaat hier door elkaar. Knap dat er vrij weinig ongelukken ontstaan. Op straat is er geen gebrek aan kleurrijke straatstalletjes met empanadas en vaak met de meest verse fruitshakes. Zonder fruitblender maakt men hier geen omzet, iedereen heeft er één.

Voor anderhalf week zijn we naar hét animalparadise -ten hoogte van de evenaar- vertrokken. De plek waar Charles Darwin in 1535 zijn eerste ontdekkingen deed: de Galapagos-eilanden. De verhalen maken het waar: het is prachtig. Snorkelen met speelse zeeleeuwen en schilpadden. Op elk eiland vind je groepen leguanen en specifieke vogels zoals met fel blauwe voetjes. Prachtige uitzichten op de top van het eiland met enorme pelikanen die over de cactussen vliegen geven je echt een paradise-on-earth-gevoel. De natuur biedt je van alles: van de helderste zee die ik ooit heb gezien tot lavalandschappen met nu nog activieve vulkanen. Het geeft je het gevoel alsof je op de maan staat. En dat op de aarde!

Hierna gaan we de grens over om een trekking van 4 dagen te ondergaan, hierover kun je snel verder lezen op Ze.nl!