Koken met je Nintendo DS

Eten door Marieke_B

Cooking Guide - Can't Decide What To Eat? biedt hulp voor keukennitwits als ik. Als je genoeg hebt van de standaard pasta's, Knorr Wereldgerechten en gebakken aardappels, is Cooking Guide een uitkomst. Tenminste, als je een Nintendo DS hebt dan.

Wat?
Cooking Guide is niet echt een spel, maar meer een uitgebreid interactief kookboek. Je kunt er namelijk meer mee dan alleen maar recepten opzoeken. Er zijn stap-voor-stap handleidingen en bovendien instructiefilmpjes. Je kunt kiezen uit 250 internationale recepten, waarbij je op een wereldkaart kun aanwijzen uit welk land je graag een recept zou willen proberen. Verder kun je recepten kiezen op de volgende criteria:
- land van herkomst
- hoeveelheid calorieën
- moeilijkheidsgraad
- tijdsduur om klaar te maken
 
Andere mooie opties zijn het kiezen van een kookmethode, de kookwekker en het boodschappenlijstje (neem je DS mee naar de supermarkt en vink aan wat al in je karretje ligt!). Geen ervaren kok? Geen probleem: alle kooktermen en kook-, hak- en snijtechnieken worden duidelijk uitgelegd. Cooking Guide is zo uitgebreid dat het één groot feest wordt om met je DS in de keuken te staan!

Bediening
Het 'spel' wordt voornamelijk bediend met het touchscreen van je Nintendo DS. Daarnaast bestuur je veel met je stem, door commando's als 'Continue' in het microfoontje in te spreken, gaat je DS netjes naar de volgende stap van je recept. Het voordeel hiervan is dat je je handen vrij hebt tijdens het koken. Het menu en de opties spreken voor zich, ook voor mensen die weinig ervaring hebben met de Nintendo DS en/of in de keuken.

Nadeel
Cooking Guide is volledig in het Engels. Als je die taal niet zo goed kunt verstaan, is het wellicht lastig om de instructies op te volgen, maar met de ingrediënten en plaatjes kom je vast ook al een heel eind. Tip: Ga voor de Nederlandse ingrediëntenlijst naar http://il.nintendo.nl!

Tip
De Banana Brownie en de California Rolls zijn echte verrukkelijke aanraders. Wij zijn fan!

Cooking Guide - Can't Decide What To Eat?
Nintendo DS
EAN: 0045496467289
Prijs: 29,99