Veluwse Bron van ontspanning

Ontspanning door Martine

Entree
Dat de Veluwse Bron niet zomaar een saunacomplex is, blijkt al wanneer we de hal binnenstappen: een hoge, strakke maar toch warme ruimte waarvan we direct onder de indruk zijn. Dit is nog maar het begin... Nadat we onze badjas, slippers en handdoeken in ontvangst hebben genomen, gaan we naar één van de vier ruime kleedruimtes. Normaal gesproken besteed je in een artikel als dit geen aandacht aan zoiets eenvoudigs als een kleedruimte, maar geloof me: ik kan het niet ongenoemd laten. De warme bruine lockers en het sfeerlicht zorgen bij voorbaat al dat de stress van je schouders glijdt. Mocht je nog niet zo'n ervaren saunaganger zijn en moet je nog even wennen aan het naakt zijn, dan kun je ook in een apart kleedhokje in je badjas schieten.

Indoor paradijs 
Terwijl de entree en kleedruimtes ons al enthousiast maken, kijken we helemaal onze ogen uit als we het daadwerkelijke wellness-gedeelte inlopen. Wat ziet het er ongelooflijk mooi uit en wat zijn er veel faciliteiten. Uiteraard treffen we de vertrouwde Finse sauna's aan, infraroodsauna's, stoombaden en whirlpools, maar ook een kruidenbad, geurensauna, praatsauna, muzieksauna en ga zo maar door. Wat ook erg mooi is, is de hammam. Deze ruimte heeft een bad, Turks stoombad en een aparte ruimte waar hammambehandelingen worden gegeven. Je waant je zo in het oosten! Ondanks het grote aantal faciliteiten en de omvang van het gebouw, is het zo ingericht dat het geen ongezellige, kille 'saunafabriek' lijkt. Hoekjes, bochtjes en gangetjes zorgen er bovendien voor dat je relaxt van de ene ruimte naar de andere kunt lopen, zonder je erg 'open en bloot' te voelen.

Wellnessdorp
Wat de Veluwse Bron nog exclusiever maakt, is het prachtige wellnessdorp op de grond achter het complex. Aan een helder meer is een bijna sprookjesachtig dorp met houten huisjes gebouwd, waarin zich ook weer allerlei sauna's en zwembaden bevinden. Wil je even niet zweten, dan kun je ook lekker wat eten of drinken op het terras van één van de restaurants of een boek lezen aan het meer.

Behandelingen
Uiteraard kun je je dag nog completer en relaxter maken met een heerlijke behandeling. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk: diverse massages, gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen... Wij ondergingen zelf een Ayurvedische massage. Deze massage met warme geurige oliën zorgt voor pure ontspanning en stimuleert de zelfherstellende en -regulerende functies van het lichaam. Deze massage ontspant letterlijk van top tot teen en hierover valt maar één ding zeggen: héérlijk!

Body-APK
Wat de Veluwse Bron extra uniek maakt, is de health-check: een zogenaamde APK-keuring voor je lichaam, waarbij door middel van een diagnose- en therapiesysteem energetische verstoringen in het lichaam opgespoord en behandeld kunnen worden. Zo besteed je dus niet alleen aandacht aan het buitenkantje, maar ook aan je binnenste!

De kids
Een dagje ontspannen, dat wil iedereen wel... Maar wat doe je met je kleintje? Zelfs hier wordt voor gezorgd: kinderen tot vijf jaar worden opgevangen door een professionele oppas.

Lekker slapen
Nadat we in één van de restaurants een hapje gegeten hebben, gaan we voldaan en volkomen ontspannen naar huis. We gaan zéker nog een keer terug. Zo mooi, zo relaxt... Bovendien hebben we nog niet eens alles kunnen uitproberen, zoveel is er te ervaren. Maar eerst lekker slapen, want gááááp, wat is ontspannen toch vermoeiend...

Veluwse Bron
Viskweekweg 10
8166 KJ  Emst
tel. 0578 688 888
Kijk op www.veluwsebron.nl voor alle faciliteiten, arrangementen en prijzen.

Houd Ze.nl in de gaten voor het speciale Ze.nl-arrangement van de Veluwse Bron!