Voor een dag model in de ZeStudio!

Make-up door Marieke_B

We zijn uitgenodigd door de initiatiefnemer van onze eigen ZeStudio om zelf als eerst eens te ervaren hoe het is om een heuse professionele fotosessie te doen. Om je even een echt model te voelen en een cd-rom met veertig mooie foto's van jezelf thuisgestuurd te krijgen. Uiteraard zijn we razend nieuwsgierig!

Een beetje zenuwachtig zijn we toch wel. We zijn immers geen modellen die dagelijks voor de camera staan. Giechelend arriveren we bij de fotostudio, allemaal hebben we een make-uploos gezicht en twee kledingsetjes bij ons. We worden hartelijk ontvangen door de eigenaar van de studio, een visagiste en onze contactpersoon. Iedereen is even vriendelijk en enthousiast. De sfeer past helemaal bij Ze.nl! Er is een ruimte om ons om te kleden en om de beurt mogen we 'in de make-up'. De visagiste vraagt wat we zelf graag zouden willen en geeft hierbij advies. Wat zien we er allemaal mooi uit!

En dan is het zover! Tegen de zenuwen zijn er glaasjes lekkere wijn die nog even snel achterover geslagen worden en de eerste mag meelopen naar het gedeelte waar de foto's worden gemaakt. Gelukkig is dit afgeschermd, zodat niemand kan zien wat jij daar uitspookt. (Met een stel nieuwsgierige ogen op je gericht kun je je immers niet écht laten gaan, zeker niet als je het zoals wij niet gewend bent.) Maar hoe moet je gaan staan? Waar laat je je handen? En moet je altijd uitgebreid lachen of soms ook serieus kijken? En doe je dan ook nog iets met je heupen? Gelukkig is daar de alleraardigste fotograaf die je helemaal op je gemak stelt en allerlei aanwijzingen geeft voor het mooiste resultaat. Dat onwennige is er snel af en maakt plaats voor het gevoel van zelfverzekerdheid. Fijn ook, die complimentjes van de fotograaf die je aanmoedigen om je helemaal uit te leven!

Eigenlijk is het zo voorbij, want de foto's worden in razend tempo geschoten. Daarna is het tijd om het tweede kledingsetje aan te trekken en ondertussen is iemand anders aan de beurt voor de eerste fotosessie. Dit wordt heel handig afgewisseld, zodat zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kostbare tijd. Zelf kon ik niet wachten om voor de tweede keer voor de camera te verschijnen; mijn nieuwe ervaring met het 'model zijn' is een goede! De tweede keer zit ik er namelijk helemaal in en vind ik het nog leuker om te doen. Dezelfde reacties krijg ik van de anderen.

Dan zit het er alweer op! We mogen nog één keer met z'n allen op de foto, maar dan is het toch echt klaar. De beste veertig foto's worden op een cd-rom naar ons huis gestuurd, in klein en groot formaat. Dat wordt dus wachten bij de brievenbus!

Inmiddels hebben wij onze foto's binnen en kunnen we zeggen dat we best tevreden zijn. Niet alle foto's zijn naar ons zin (maar hee, je bent zelf altijd veel te kritisch), maar er zitten een paar erg mooie bij. Zie hieronder: hebben wij niet een enorm mooie redactie?

Boek snel jouw eigen shoot op www.zestudio.nl!