Lunchroom Dish Global Kitchen

Eten door Redactie Ze.nl

Ik wist nog een leuk tentje waar je zeker een plekje buiten hebt, wat aan het Vondelpark ligt en waar heerlijke broodjes geserveerd krijgt: Dish Global Kitchen.

Dish Global Kitchen ziet er fris, netjes en uitnodigend uit. Er komt een divers publiek van oud, jong, hippie, kakkie en gezinnetjes langs om een broodje te eten. Je kunt aan de bar, binnen aan gekleurde tafeltjes of buiten op het terras een plekje zoeken. Het concept van de lunchroom is erg leuk. Je kunt namelijk broodjes eten uit verschillende werelddelen zoals Amerika, Azië en Europa.

We waren eerst echt een kwartier aan het uitzoeken welk broodje we wilde eten. Er is namelijk zoveel keus en alles is even lekker. Ook buiten de kaart worden er dagelijks salades en verse soep aangeboden. Eerst gingen we voor een lekkere smoothie met mango, yoghurt en munt. De serveerster vroeg ons of we er water uit de kraan bij wilden. Waar vragen ze dit nog? Normaal gesproken moet je ook voor een glas water betalen! Het personeel is erg vriendelijk, relaxt en correct. Wordt het wat drukker, dan duurt het wel allemaal iets langer.

Uiteindelijk hadden we een keus kunnen maken uit alle heerlijke broodjes. Ik had iets genomen wat je niet elke dag eet. Mijn gesneden landbrood met rivierkreeftjes in een knoflook-mayonaisesaus met groene peperkorrels smaakte echt top. Zeker na een uur sporten waar je echt trek van krijgt. Elk hapje was echt genieten. Daar wilde ik wel een andere frisse fruitshake van aardbei, blauwe druiven en peer bij!

Het was gevaarlijk dat je precies de lekkernijen kon zien liggen vanwaar wij zaten. Huisgemaakte chocoladetaart, appeltaart, aardbeien-sinaasappeltaart, brownies en bananenkoekjes lagen op de loer. Wat maakt het uit, als toetje hebben we een brownie gedeeld met een lekker warme muntthee... heerlijk! Kortom, Dish Global Kitchen is kwaliteit en relaxt, top als je even in je trainingspakje incognito op een terras rustig een boordje wilt eten. Het deed me denken aan het strand in Thailand!