Zomerse pastasalade

Eten door Redactie Ze.nl

Benodigdheden voor een flinke schaal:

zak pasta naar keuze (ongeveer 500 gr)
1 komkommer
flink stuk grillworst (van ongeveer 20 cm)
1 paprika
500 ml crème fraiche
eetlepel mosterd
suiker
peper
snufje zout
sap van een citroen

Kook de pasta met wat zout en giet hem af. Om de pasta snel af te laten koelen kun je deze onder de koude kraan afspoelen in een vergiet.

Snijd ondertussen de komkommer, de grillworst en de paprika in stukjes.

De dressing
Voor de dressing doe je de crème fraiche, het sap van een citroen, de eetlepel mosterd, een snufje zout, snufje peper en de suiker in een kommetje en roer je het geheel door elkaar. Voor de hoeveelheid suiker neem je net zo veel totdat de crème fraiche een beetje zoet smaakt (ongeveer dezelfde verhouding als voor het kloppen van slagroom). Proef af en toe tussendoor; je kunt naar eigen smaak wat extra mosterd, suiker of peper toevoegen.

Doe alles bij elkaar in een flinke saladeschaal, roer alles door elkaar, zet de schaal even in de koelkast en klaar is je pastasalade!

Slank alternatief
Je kunt de crème fraiche ook vervangen voor blue band finesse koksroom (15% vet en dus een stuk minder vet dan crème fraiche) en de suiker voor zoetstof.