Don't smoke, just suck!

Eten door Martine

Wanneer je per ongeluk de plaats waar hij altijd stond iets te dicht nadert, slaat de paniek toe. Tranen springen in je ogen, je begint te hyperventileren. Je wilt wel schreeuwen, maar er komt geen geluid uit je mond... Hij is weg, definitief. De sigarettenautomaat is écht weg.

Badend in het zweet word je wakker. Trillend grijp je naar je telefoon om te zien of... Gelukkig, het is pas juni. Hoewel, pàs... 1 juli, de dag waarop het rookverbod in de horeca van kracht wordt, komt behoorlijk dichtbij. Voor de één de hemel, voor de ander de hel. Maar hulp is onderweg!

'Zuig jij?'
Het is niet ondenkbaar dat je de man die deze openingszin op je afvuurt heel hard in zijn gezicht slaat of minstens hard wegloopt. Toch bestaat er een kans dat deze in het nieuwe rookloze tijdperk de oude vertrouwde binnenkomer 'Rook jij?' gaat overnemen. Chupa Chups komt namelijk onder het motto 'Sucking relaxes' met sigarettenpakjes gevuld met zes mini-lolly's, die de lege plek in je leven, je handtas of je broekzak moeten opvullen. De lolly's zijn suikervrij en bevatten minder dan 15 kilocalorieën. Daarvoor hoef je het dus niet te laten.

Vraag is echter of de lolly's de nicotineverslaving kunnen verslaan. De echte 'junks' zullen toch naar buiten togen om aan hun trekken te komen. Bovendien ligt er voor de niet-rokers een nieuw gevaar op de loer: de frisse lolly's met aardbeien-citrussmaak zijn wel érg lekker! Verslavend?

Probeer het nu zelf: de lolly's zijn verkrijgbaar in de smaak aardbeien-citrus en kosten 1,25 euro per pakje.