'Mannen willen minder seks'

Intiem door Redactie Ze.nl

Anno 2008 lijken de rollen echter te zijn omgedraaid. Volgens Relate (een bureau in Groot-Brittannië gespecialiseerd in relatie-counseling en sekstherapie) zijn het steeds vaker mannen die minder seks willen. Opmerkelijk is dat deze mannen daar nu ook openlijk voor uitkomen. Psychoseksuele dysfunctie wordt dit genoemd, maar wat houdt dit nu werkelijk in?

Volgens relatie-deskundigen is dit nieuwe fenomeen te wijten aan de steeds mondiger wordende vrouw: 'Vrouwen weten beter wat ze willen in bed en durven daar ook om te vragen'.

Nu breekt mijn welgevormde klomp! Is het niet dat de laatste jaren vrouwen juist steeds meer en meer gestimuleerd worden om voor zichzelf op te komen? Op de werkvloer, in het gezin, relationele sfeer... en dus ook in bed?

Wij vrouwen worden doodgegooid met assertiviteitstrainingen, empowerment-counseling en cursussen in het communiceren. Brutaler moeten we worden, duidelijker moeten we zijn. Leren zeggen wat we wel én niet willen. 'Nee' durven zeggen! Menig vrouw heeft keihard geknokt om te komen waar wij nu staan, met name de generaties vrouwen voor ons. Genieten van de seks en er ook verstand van hebben is niet langer enkel weggelegd voor de vrijpostige vrouw; vandaag de dag is het algemeen geaccepteerd dat iedere vrouw het initiatief kan nemen en zich niet schaamt om er eventueel versterking bij te halen. Denk hierbij aan de 'Tarzan', de 'Neo' en de 'Vortex'.

Wat mij betreft moeten onze mannen weer mannen zijn, back to the roots en gewoon weer 'gaan met die banaan'! Niet teveel nadenken, maar vooral dankbaar zijn dat wij vrouwen niet meer slechts dienen om ze enkel op en neer aan hun gerief te helpen, maar ook zelf kunnen genieten van de daad (mijns inziens juist een enorme boost voor het zelfvertrouwen van de man in kwestie).

Mijn advies aan alle vrouwen van mannen die deze trieste diagnose hebben gekregen: niet op ingaan! Het is gewoon een nieuwe en inventieve manier van therapeuten om een zondebok te vinden. Eens goed de tijd nemen voor elkaar en elkaars wensen en verlangens ter harte nemen, that would do the trick!