Teppanyaki bij Azuma1 - Amsterdam

Eten door Redactie Ze.nl

Azuma1 heeft verder niks weg van het traditionele en ietwat stijve Japanse Teppanyaki restaurant.
 
Azuma1 is gespecialiseerd in Hibachi, Japans voor 'show-cooking' en kenmerkt zich door de ongedwongen, informele sfeer. Dit merk je al gauw bij binnenkomst wanneer je door de vriendelijke en relaxte gastheer naar jouw tafel wordt geleid, namelijk door de 'boss' himself. De gastheer en tevens manager van Azuma1 wil er graag op toezien dat zijn gasten naast het fijne eten ook goed geëntertaind worden. 

Zodra je aan tafel zit, je kan hierbij kiezen voor de a la carte tafels (als je liever wat privacy wilt) of om plaats te nemen bij de teppanyaki (letterlijk vertaald: grilltafel), kan de show beginnen. Met name de grilltafel is erg aan te raden. Afhankelijk van jouw gekozen menu, zal de chef-kok zijn goochelkunsten laten zien. Van jongleren met messen en pepermolens tot 'eieren schieten'; niks is te gek. Uiteraard kun je van begin tot einde precies zien hoe jouw eten wordt bereid. Omdat de Teppan-tafel in de vorm van een diamant is, heb je altijd zicht op de plaat maar krijg je het gevoel dat je gezamenlijk aan tafel zit.

Azuma1 heeft een wisselende menukaart waaruit je zelf je menu kunt samenstellen, beginnend bij een twee-gangenmenu. Zo kun je bijvoorbeeld de sashimi of beef tataki (carpaccio) als koud voorgerecht kiezen. Maar ook de warme voorgerechten zoals de Sint Jakobsschelp of Foie Gras (ganzenlever) zijn erg lekker. Een echte aanrader zijn de Giant Prawns als hoofdgerecht, waarbij je gamba's zowat in kreeftformaat krijgt. En als 'cherry on top' de Japanse pannenkoek. Voor degenen die betwijfelen of dat er nog wel ingaat... wanneer je een warme pannenkoek met ijs krijgt voorgeschoteld zul je niet anders dan overstag gaan.

"Japanse cuisine hoeft niet perse duur te zijn; wij willen onze gasten een leuk avondje uit met kwaliteit eten bieden voor een redelijke prijs," aldus manager Winston Yung.

Tip: je kunt nu tijdelijk de discount-voucher van de website www.azuma1.nl halen!