Recept: Supergezonde chiazaadpudding

Eten door Rosanne
Je zou het een chiazaadlozing kunnen noemen, maar dit ontbijtje zit boordevol gezonde vetten. De structuur is even wennen, maar eigenlijk lijkt het gewoon op elke andere pudding. Supergezond, heel easy en keilekker. Wie durft?

Chiazaden zitten vol met gezonde Omega-3 vetzuren. Omdat ze maar liefst acht tot tien keer hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen kun je ze goed gebruiken om pudding van te maken. Als je de chiazaadjes mengt met de sojamelk (of gewone of amandelmelk) lijkt je mengsel eerst heel vloeibaar, maar als je een paar uur wacht zie je dat de zaadjes de melk opnemen en er een puddingachtige structuur ontstaat.


Wat heb je nodig?
  • 100 milliliter sojamelk
  • 1 eetlepel havermout
  • grote snuf kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 5 theelepels chiazaadjes

Hoe maak je het?
  1. Meng de bovenstaande ingrediënten tot een dikke vloeistof.
  2. Laat dit minimaal twee uur in de koelkast rusten, maar liever nog een hele nacht. Hierdoor krijgt het mengsel een gelachtige structuur.
  3. Versier eventueel met wat fruit en honing.

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness. Voor meer lekkere, gezonde recepten en info over gezond eten, kun je kijken op de site van Foodness.nl.