Herman Wolf - www.alleenvader.com

Media door Marieke_B

Zoals het op de website staat: Alleenvader.com van Herman Wolf is een hilarisch verhaal van een vader, (ex-)man en potentiele lover. Over kinderen opvoeden, doe-het-zelf klussen en een konijn.

Papa leidt een gewoon leventje met zijn twee tienerkinderen Alex(ander) en Max(ime). Hij houdt zielsveel van hen en probeert ze dan ook uit alle macht keurig groot te brengen. Zo goed en zo kwaad als het gaat dan, want hij houdt er nogal bijzondere opvoedtechnieken op na. Dit zorgt voor lachwekkende situaties voor hem en de kids, maar ook voor flink wat irritatie bij zijn ex-vrouw. Vader, zoon en dochter dragen elkaar echter op handen en proberen goed voor elkaar te zorgen.

Plots beginnen een aantal vrouwen echter belangstelling voor paps te tonen. Onbekende dames staren hem aan, een moeder dringt zich aan hem op en bovendien wordt hij ook nog eens gestalked door een journaliste van een of ander jongerenmagazine dat zijn dochter leest. Wat is de reden daarvan? De kinderen blijken toch niet zo onschuldig en lief als ze lijken!

Het boek leest heerlijk weg. Het is niet te dik en door de vlotte schrijfstijl van Herman Wolf ben je er zo doorheen. Regelmatig kon ik een luide grinnik niet onderdrukken en de glimlach verdween bijna niet van mijn gezicht. Ook al heb je zelf geen kinderen, dan nog is het boek heel herkenbaar. Zelf ben je immers vast ook wel zo'n tiener geweest die ouders maar niks vond... en stiekem toch heel veel van ze hield.

Ondanks dat het boek lekker wegleest, duurde het wel een beetje lang voordat ik doorhad waar de schrijver met zijn verhaal heen wilde. Het eerste, grootste deel van het boek geeft met name de situatie weer waarin het gezin zich verkeert, met alle hilariteiten van dien. Eigenlijk gewoon een opsomming van voorbeelden waarmee een vader met twee tieners te maken krijgt. Pas later krijgt het verhaal iets meer diepgang en begrijp je waarom het boek als roman betiteld wordt. De kids gaan op zoek naar een 'nieuwe mama' en doen dat op heel eigentijdse wijze.

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die zin heeft in een lekker luchtig boek, niet te dik en niet te dramatisch. Een slim exemplaar voor bijvoorbeeld een lange treinreis of om 's avonds in bed nog even doorheen te bladeren.

www.alleenvader.com
Herman Wolf

ISBN: 9789044320633
Prijs: 14,90
Uitgeverij: The House of Books