HEMA for Rijksmuseum

Mode & trends door Krista

Het gaat om een collectie met afbeeldingen en dessins gebaseerd op 17e eeuwse kunststukken van het Rijksmuseum. Er is een vertaalslag gemaakt van de authentieke kunst naar een duidelijk HEMA-handschift. Ontwerpers van HEMA kregen toegang tot een schat aan inspiratie en hebben uiteindelijk gekozen voor afbeeldingen van Delfsblauwe tegeltjes, porseleinenschilderingen en schilderijen die vooral gericht zijn op de natuur.

Echt HEMA
Het Rijksmuseum heeft gekozen voor HEMA omdat ze haar collectie toegankelijker wil maken voor een breder publiek en wil laten zien dat ze meer in huis heeft dan de Nachtwacht van Rembrandt. De collectie heeft de toepasselijke naam 'HEMA for Rijksmuseum' en bestaat uit 55 unieke producten. Producten als een melamine servies, paraplu's, theedoeken, een make-uptasje en ook bonbons zijn te vinden in alle winkels van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Daarnaast is de collectie ook online te bestellen én een deel is te vinden bij de drie museumshops! De collectie is te verkrijgen tot en met 25 mei, de schrijfwaren zijn te verkrijgen tot en met 27 juli en de zoetwaren tot en met 19 oktober 2008. 

Speciale tentoonstelling
Naar aanleiding van deze samenwerking is er in het Designhuis in Eindhoven een speciale tentoonstelling georganiseerd genaamd: Form Volume. 'De veranderingen van het hedendaagse bestaan en de rol die hoogstaande design vandaag de dag inneemt voor de massa vormt de basis voor de expositie.' Deze expositie toont design voor iedereen en het is zeker de moeite waard om te bekijken. Zeker als je weet dat ze van de samenwerking van H&M en Victor & Rolf een case studie hebben gemaakt en de nieuwe collectie van Top Shop (weet je wel, waar ook Kate Moss haar collectie heeft!) wordt gelanceerd.

De expositie is vanaf nu te zien tot en met 15 juni in het Designhuis in Eindhoven. Voor meer informatie klik hier!