Miss Proefdiervrij Verkiezing

De maatschappij door Saar

In 2006 is Astrid Kools verkozen tot de eerste Miss Proefdiervrij. Als gezicht van de vereniging heeft ze tal van leuke opdrachten mogen uitvoeren, zo heeft ze op tv en radio mogen vertellen over Stichting Proefdiervrij. Astrid was te zien bij Llinke Soep, Vier in het Land en Shownieuws. Ook heeft ze in verschillende bladen gestaan, zoals de ElleGirl, CosmoGirl, Cosmopolitan en Vriendin.

Er zijn nog steeds veel misverstanden over wat de vereniging precies doet; sommige mensen denken zelfs dat Proefdiervrij letterlijk proefdieren loslaat uit hun kooien, maar dat is niet zo. Proefdiervrij wil mensen graag bewust maken van de proefdiervrije technieken die er zijn. Dat lijkt Ze.nl een positieve en hedendaagse boodschap! En wie zei dat een leuk gezicht en betrokkenheid met proefdieren niet goed samengaan?

Wat?
Vanwege het grote succes van de eerste verkiezing, wordt er dit jaar weer een nieuwe 'representatrice' gezocht. Om in aanmerking te komen is maatje 36 geen vereiste, belangrijker is het hebben van een positieve uitstraling en een goede motivatie. Naast het feit dat dit een unieke ervaring is en jij je kunt inzetten voor het welzijn van (proef)dieren, win je ook nog eens een fotoshoot van Toeps Fotografie en zal je gezicht te zien zijn op promotiemateriaal van Proefdiervrij. Ook ontvang je een jaar lang gratis make-up van The Body Shop!
Ben jij in september 2008 16 jaar of ouder en lijkt het jou geweldig om een jaar lang als Miss Proefdiervrij verschillende shoots af te lopen, interviews te geven en bovendien de belangen van proefdieren te behartigen?

Surf dan als een op hol geslagen kudde bizons naar www.proefdiervrij.nl en meld je aan. Motiveer waarom juist jij de nieuwe Miss dient te worden en zend een foto mee waar je helemaal opstaat. Uit de inzendingen worden per provincie twaalf kandidaten gekozen die doorgaan naar de voorrondes. Per provincie worden vervolgens twee meiden gekozen worden, die in oktober 2008 mee mogen doen aan de landelijke finale in Amsterdam.

Tot slot twee tips van de huidige Miss, Astrid Kools:
Als je besluit mee te doen aan de Miss Proefdiervrij verkiezing, schrijf dan voor jezelf op wat je zou willen overbrengen. Waarom doe je mee en wat wil je bereiken?

Heb vertrouwen in jezelf. Wees trots op je overtuiging! Ook al gebruiken al je vriendinnen cosmetica die op dieren is getest, jij kan er voor kiezen om dat niet te doen. Er zijn genoeg mooie en voordelige alternatieven, gewoon bij de drogisterij om de hoek.

Wat houdt je nog tegen? Meld je aan; men weet immers niet hoe een koe een haas vangt. (Lees: Ook het onverwachte kan gebeuren.)