Kookboek: Gezonde gastvrijheid

Eten door Maresa

Uren in de keuken staan laat ik liever aan koks over, dus 'makkelijk' is mijn eis!

'Gezonde gastvrijheid' is ingedeeld in zeven hoofdstukken. De eerste vier zijn Lente, Zomer, Herfst en Winter. Daarna volgt het hoofdstuk De Basis, waarin het bereiden van onder andere bouillon en mayonaise aan bod komt. De laatste twee hoofdstukken zijn De geheimen van gezonde voeding en De experts.

Ik bladerde meteen door naar De geheimen van gezonde voeding. Daarin lees je terug dat de auteurs van het boek goed bezig zijn geweest met het voorlichten van iedereen die het boek leest. In De experts zijn allerhande specialisten aan het woord over dit onderwerp.

Erg interessant, maar het gaat uiteindelijk om het koken. Het boek heeft wat dat betreft veel te bieden. Zo vind je een hele boodschappenlijst bij de buffetten, zodat je precies weet wat je in huis moet halen. De bereidingstijd en het aantal kcal per gerecht wordt ook aangegeven, net als het aantal mensen voor wie het buffet geschikt is. Dat is alvast makkelijk om mee te beginnen!

De gerechten en hapjes zijn daarbij lekker veelzijdig. Van een eenvoudige Caesar Salad tot Paksoi met gember; van dipsausjes tot soepen en van kleine hapjes tot hele buffetten. Zelf probeerde ik de ananasfrietjes met sinaasappel en kardemom (alleen maakte ik het zonder de kardemom). Dit nagerecht was in minder dan twintig minuten klaar. In principe is dit gerecht vetvrij, maar dit dessert serveren met een bolletje vanille-ijs (tip van het kookboek) vond ik toch wel lekker. Met de ananas, mango en de poedersuiker was het een heerlijk zoet toetje.

Alle gerechten zijn licht en makkelijk te bereiden, de foto's geven veel kleur aan het boek en elk gerecht is eenvoudig naar eigen smaak aan te passen. Wat mij betreft: een uitstekend kookboek. Mijn verjaardag is helaas pas in juli, maar ik verzin nog wel een reden om binnenkort een grote groep vrienden uit te nodigen voor gezonde hapjes en een lekker viergangendiner.

Ook zin om wat nieuws te ontdekken of gezond je verjaardag te cateren? Haal 'Gezonde gastvrijheid' dan nu in huis!

Gezonde gastvrijheid
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren

ISBN: 9002223358
Prijs: 29,95
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij | Fonteyne The Kitchen