Paasrecept: Luxe Paasbroodjes

Eten door Susanne

Met deze leuke en luxe broodjes krijg je een echt paasgevoel!


Benodigdheden

375 gram mix voor witbrood
1 eetlepel geelwortelpoeder
2 eetlepels gestampte muisjes
2 eetlepels sinaasappelrasp
50 ml. vloeibare honing
150 ml. lauwwarm water
75 gram roomkwark
krenten
1 ei

Bereidingswijze

  • Meng de broodmix in een kom en doe er de geelwortelpoeder, gestampte muisjes en sinaasappelrasp door.
  • Maak een kuiltje in de mix en doe daar de honing, water en kwark in.
  • Met de mixer (met deeghaken) mix je dit allemaal tot deeg zonder stukjes.
  • Kneed het deeg vervolgens 10 tot 15 minuten.
  • Dek de kom met het deeg af met folie en zet de kom op een warm plekje om te rijzen.
  • Neem het gerezen deeg uit de kom en maak er een dikke staaf van.
  • Deze staaf snij je in gelijke stukken van ongeveer 50 gram.
  • Maak van de stukken een soort bolle peertjes met een puntige bovenkant.
  • Leg de broodjes op de bakplaat en knip de puntige kant zo'n 3 cm in en buig ze om. De broodjes beginnen al op hazen te lijken!
  • Druk de krenten in de bolletjes als oogjes en neusjes.
  • Dek de broodjes af met een doek en laat ze nog eens 15 minuten rijzen.
  • Warm intussen de over voor op 230 graden en klop de eierdooier los met wat water en smeer dat op de haasjes.
  • Bak de haasjes in 15-18 minuten goudbruin.

    Voor meer heerlijke Paasrecepten: www.paasrecepten.net