Lopen op sportschoenen of stiletto's

Sport & gezondheid door Saar

Nationale Loopdag
Heb jij jezelf ook voorgenomen lekker te gaan sprinten, maar heb je de eerste stap nog niet durven zetten? Weet je niet goed hoe, waar of met wie te beginnen? Alleen is immers ook maar alleen... Gelukkig voor jou, en je lijf, kun je 8 maart meedoen met de rest van Nederland.

Op deze dag is namelijk Nationale Loopdag. Op 35 locaties in Nederland kun je gratis kennismaken met de loopsport. Handig, want jezelf een zwaar schema opleggen, is vaak niet zo verstandig. Een professioneel schema is daarom aan te raden. Als je 'te hard van stapel' loopt, kun je blessures oplopen en vergroot je de kans dat je al snel afhaakt omdat er te weinig progressie is.
 
Op Nationale Loopdag kunnen pro's je helpen om goed van start te gaan, zodat je het wel vol kunt houden. Ook kun je kijken hoe fit je bent op dit moment, dankzij de zogenaamde fitcheck. Of doe mee met de clinic 'Hardlopen voor beginners'. Enthousiast? Strik je veters en meld je aan op www.atletiekunie.nl.

Glamour Stiletto Run
Werk je liever op een andere manier aan je fitheid? Of heb je gewoon eens zin om een groep op hol geslagen vrouwen voorbij te zien stuiven? Ga dan op 6 maart richting Amsterdam, waar op deze donderdag de Glamour Stiletto Run gehouden wordt. Deze race van het tijdschrift Glamour, gehouden in de welbekende P.C. Hooftstraat, is inmiddels een landelijk evenement geworden.
Renden er vorig jaar ruim honderd vrouwen op hakken door de straten van Amsterdam, dit jaar maken in maar liefst vijf steden hooggehakte vrouwen de straten onveilig. Op 6 maart kun je namelijk in Groningen, Haarlem, Arnhem, Rotterdam en Antwerpen deelnemen aan de voorrondes voor de finale later die dag. Bekende Nederlandse vrouwen geven in elke stad het startschot voor deze happening.

De eerste 25 hakkensprintsters van iedere voorronde worden per limousine naar de finale in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat gebracht. Onder het motto 'Shoppen = topsport' nemen de 125 vrouwen op hakken van minstens 9 centimeter het daar tegen elkaar op. De winnares van de wedstrijd verdient 10.000 euro, waarmee ze zich mag uitleven in de winkelstraten van Amsterdam. Verder zijn er prijzen voor de bestgeklede deelneemster, zij wint een designeroutfit van ontwerper Daryl van Wouw. De renster met de mooiste stiletto's wint een jaar lang gratis schoenen van schoenenwinkel Sasha. Daar loop je toch graag een blokje voor om?

Voor de prijzen hoef je het dus niet te laten, dat is duidelijk, al lopen je voeten misschien wat minder warm voor deze actie. Nou ja, je kunt altijd nog je vriendinnen komen aanmoedigen, en uitlachen, natuurlijk. Kijk voor meer informatie op de website van Glamour.