Het fruitigste kookboek: Smoothies!

Eten door Ze.nl

Het kost maar vier euro en een blender om 'slush puppies' te maken. Zo worden smoothies in Nederland meestal genoemd, omdat de dranken op basis van ijsschaafsel worden bereid. Maar dit heel goedkope kookboek Da's pas koken - smoothies is voor vier euro bijna in elke boekenwinkel te vinden.

Da's pas koken!
In drie regels staat op elke linkerbladzijde hoe je de smoothie moet maken. Het lijstje van ingrediënten is iets langer: voor elke smoothie zijn ongeveer acht ingrediënten nodig. De basisingrediënten van elke smoothie zijn: melk, yoghurt of ijs. Volgens het boek wordt het gecombineerd met vruchtensappen, siropen en ijsklontjes. Het fruit moet wel van tevoren bevroren zijn, dus daar moet qua tijd rekening mee worden gehouden.

Op de linkerbladzijde staat dus de werkwijze, op de rechterbladzijde staat een hele grote foto van de smoothie zoals 'ie moet worden. Lekker duidelijk.

Erg leuk: de titels van de verschillende smoothies. Zoals de mango-ochtendsmoothie, appel-kersentaartsmoothie, banappelsmoothie (wat zou daar toch in gaan...), de tropische smoothie met pit... of gewoon de aardbeiensmoothie.

Da's pas kopen!
Je telt er evenveel euro's voor neer als voor een smoothie op een terrasje. Dat is dus erg goed voor de portemonnee, tenminste, als je al een blender in huis hebt. Een goede blender kost ongeveer 30 euro. Maar dan kan je wel lekker alles mixen wat je tegenkomt!

Alvast een receptje

De aardbeiensmoothie

Doe alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel is ontstaan. Schenk het in gekoelde glazen en serveer met een halve verse aardbei.

Ingrediënten
125 ml melk
6 bevroren aardbeien
125 ml yoghurt
1 tl honing
2-3 druppels vanille-essence
een snufje nootmuskaat
4 ijsklontjes

Geen zin om moeite te doen?
Behalve het luie zondagmiddagje is er helaas weinig tijd meer over om eens lekker in de keuken te gaan rommelen. Er is een alternatieve, tijdbesparende methode: een smoothie kopen. De lekkerste is te vinden in de V&D, La Place. Voor 2.95 euro krijg je de grootste en lekkerste smoothie.