Madrid: een metropool

Reizen door Redactie Ze.nl

Lekker goedkoop vlogen we vanaf het vliegveld in Eindhoven voor een lang weekend Madrid. Terrasjes (Plaza Mayor), tapas (raciones), barretjes, winkels en bezienswaardigheden in overvloed. Bij aankomst hebben we gelijk de metro genomen richting het centrum van de stad. Voor slechts 9 euro heb je een 3 dagenkaart, dus de voetjes kunnen voordelig gespaard blijven. Binnen een uur stonden we voor ons hotel. 'Gran Via' was ons metrostation en we verbleven in de wijk Chueca.

Deze wijk staat bekend om het nachtleven en gay-scene. Om beiden kun je niet heen, want de etalages staan vol met poserende mannen en na 02.00 uur staan voor veel 'niet-uitziende-panden' gigantische rijen voor diverse nachtclubs.

Tijdens ons verblijf hebben we ook onze culturele oogjes de kost gegeven. Uiteraard de echte highlights, maar er was meer te doen. Het Palacio Real en Museo Prado bijvoorbeeld, beiden erg mooi en zeer de moeite waard.

Verder hebben we nog een lekker relaxt middagje in Parc del Retiro doorgebracht, waar je kunt wandelen, slenteren, varen, maar vooral lekker niets kan doen.

Kortom: alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip!

Nog een tip voor alle dames: ga niet op straat voor een winkel staan om een sigaretje roken, want de buurt staat ook bekend om zijn 'dames-van-plezier' en sommige mannen zien blijkbaar (!) het verschil niet...

Geschreven door Mariem

Ook zin om een weekendje weg te gaan? Kijk HIER voor de leukste aanbiedingen!