Vrouwen gamen ook!

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Er is veel behoefte aan informatie over gamende vrouwen, daarom heeft TNS NIPO een onderzoek gestart. Maarliefst eenderde van de Nederlandse vrouwen bezoekt gamesites als www.funnygames.nl en www.spelletjes.nl. We spelen wel andere soorten games dan mannen: het liefst online puzzel-, woord- en bordspelletjes.

Minder nerdy, meer girly
Het staat in ieder geval vast dat gameproducenten als Nintendo en Playstation hun best doen om gamen voor vrouwen interessant te maken. De Playstation 2, de Nintendo DS (de kleine gamecomputer om mee te nemen, met pen) en de Nintendo Wii hebben allemaal een superzoete roze versie. Het maakt het gamen een stuk minder nerdy en een stuk vrouwelijker.

Ook zijn er games speciaal voor vrouwen, alhoewel we heus ook andere games leuk vinden. Nintendogs bijvoorbeeld, hét spel waar je je eigen puppy kan verzorgen. Online zijn gratis spelletjes verzameld op vrouwenspelletjes.nl.

Échte games
Maar hoeveel vrouwen gaan er nu werkelijk naar The Free Record Shop om een spel te kopen voor hun Playstation of Nintendo Wii? Want dat is toch even iets anders dan naar funnygames.nl surfen... Ik ben benieuwd, het is vast een best grote groep.

Hopelijk geeft het vervolg van Nationaal Gaming Onderzoek in april antwoord op de vraag hoeveel vrouwen een console game, want zo heet een spelcomputer zoals de Nintendo, in huis hebben.