Let's get dirty

Intiem door Redactie Ze.nl

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst in bed lag met een man die aan dirty talk deed. Ik schrok er een beetje van. Hij noemde de dingen echt bij hun naam. Iets waar je in het dagelijks leven niet over praat (althans niet op zo'n vulgaire manier) werd nu schaamteloos uitgesproken. Ik perste mijn lippen op elkaar om geen geschrokken lachje te laten ontsnappen en ging gewoon door met mijn liefdespel. De volgende dag besprak ik het met mijn vriendinnen en velen bleken al ervaring te hebben met dirty talk. De geilste, smerigste, apartste uitspraken van onze lovers kwamen op tafel te liggen. Ik was niet alleen.

Of mijn vriendinnen zelf aan dirty talk deden heb ik niet gevraagd, ik ging ervan uit dat het niet zo was, anders hadden ze het wel gezegd. Het leek me meer een mannen ding. Wij hoeven niet zo nodig te zeggen wat we nou wel of niet willen. En anders zouden we het wel gewoon 'zeggen' (dus niet fluisteren, schreeuwen, kreunen, alles wat onder geile praat verstaan wordt.)

De man die de deuren van de dirty talk voor mij opende, hield niet op bij die ene keer. Elke keer als wij seksten kwamen de geile zinnetjes naar boven. En ik moet zeggen dat ik eraan begon te wennen, ik zag het bij hem puur als een uiting van genot. Dat ik hem zo verschrikkelijk geil maakte, dat hij het wilde delen. En als hij niks zei, ging ik harder mijn best doen, hem extra verwennen, zodat hij het niet meer uithield en wel moest zeggen hoe lekker het was.

Een tijdje terug heb ik voor het eerst meegedaan. Mijn man vroeg tijdens het ubergeile voorspel hoe ik zo meteen het liefst genomen wilde worden. Ik kon moeilijk mijn mond houden, en ik had er zo verschrikkelijk zin in dat de woorden vanzelf uit mijn mond kwamen. Daarna was er geen stoppen aan. In het begin reageerde ik slechts op mijn bedpartner, maar na een tijdje vertelde ik uit mijzelf wat ik wilde, hoe ik het wilde, waar ik het wilde en wanneer ik het wilde. Ik merkte dat als ik op mijn geile hijg toontje in zijn oor begon te fluisteren, zijn handelingen gretiger werden. Wat alleen maar weer fijner was voor mij. Ik kreeg het gevoel dat hij mij echt op en top wilde. 1-0 voor de dirty talk.

Inmiddels is dirty talk in bed niet meer zo'n taboe. We weten allemaal dat er tijdens heel veel sekspartijtjes gepraat wordt. Die nette, stille jongen op je werk zegt waarschijnlijk dat hij je nagels in z%u2019n rug wil voelen wanneer hij klaarkomt. En je baas zegt tegen zijn vriendin dat hij gedomineerd wil worden. Die ene vriendin die nooit over seks praat, sms't waarschijnlijk de wildste dingen naar haar vriendje. Het hoort bij een goed seksleven om te zeggen wat je wilt. Wat je lekker vindt. Als je elkaar eerst ontzettend opgeilt met woordjes, is de seks die erop volgt alleen maar lekkerder. Vol verlangen stort je je dan op elkaar en doe je alles waar je net over hebt gepraat. En als het tijdens de seks harder moet, dan zeg je dat, of als het in een ander standje moet, dan zeg je dat. Geen moeilijkheden meer. Geen onvoldaan gevoel achteraf. Alles kan gaan zoals jij dat wil. Door de dirty talk, heb je de regie van jouw orgasme in eigen handen.

Er zit echter wel een nadeel aan dirty talk. Je kan de verkeerde dingen zeggen. Misschien heeft je bedpartner helemaal geen zin om je van achteren te nemen, of vindt hij het absoluut niet geil om onder de douche te seksen. Doet hij niet aan bijten, en vindt hij   standje 69 helemaal niks. Door dirty talk voel je je lichtelijk 'verplicht' om te doen wat de ander van je vraagt. Je kan in bed moeilijk uitgebreid gaan bespreken waarom je het liever niet doet. Soms is een simpel 'nee' genoeg, maar daarin kan onzekerheid ook een grote rol spelen. Door nee te zeggen kan je de seks misschien verpesten, of je partner onbevredigd laten. En dat is juist wat je wil voorkomen.

Een groot gevaar onder de dirty talk is de naam. Je schreeuwt zijn naam wanneer je komt, hij zegt de jouwe keer op keer als je hem pijpt. Maar wat gebeurd er als je zo in je genot zit, zo in het spel, dat je je vergist in de naam? Per ongeluk de naam van je ex roept? Een andere man/vrouw? Of er nou wel of geen liefde in het spel is, de naam van een ander is nooit leuk. Het is altijd een belediging, een domper. Als je daarna nog zin hebt, dan ben je of dronken, lig je in bed met iemand die je eigenlijk totaal niet leuk vindt of was je zelf met je gedachten bij iemand anders. Maar 9 van de 10 keer gaat het daarna bergafwaarts.

Mijn man van de dirty talk is het een keer overkomen, hij zei de naam van zijn ex. Hoe hij ermee weg is gekomen? Ik was zo ontzettend dronken dat ik heel even dacht 'maar zo heet ik niet' en daarna weer fijn verder ging. Pas toen ik de volgende ochtend aan ons sekspartijtje terug dacht, herinnerde ik het me weer. Ik vergaf hem, omdat hij zelf ook niet helemaal nuchter was. Dan vergis je je nog wel eens. (ahum)

Hoe hou je het veilig? Hoe weet je wat wel en wat niet te zeggen? Moeten we maar gewoon gokken, en een nee accepteren? Of kan je pas met dirty talk beginnen als je elkaar al veel beter kent, en weet wat je lekker vindt in bed? Zijn er dingen die je niet kan zeggen als je voor het eerst met elkaar sekst? Of zijn er geen grenzen in bed? En wat doe je als je niet van dirty talk houdt? Voel je je dan verplicht om toch met de ander mee te praten?

Ik ben benieuwd wanneer mijn prater iets vraagt wat ik niet wil doen. Zou ik nee zeggen, zou ik de vraag negeren of zou ik het toch doen?

Geschreven door Feliz