Lief eitje in 10 minuutjes!

Eten door Redactie Ze.nl

Wat heb je nodig?

- Een koekenpan
- Een (groot) ei
- Een koekjesvormpje (Liefst in hartvorm natuurlijk. De hema verkoopt erg leuke vormpjes, ook bij Xenos zul je vast slagen)

1. Verwarm wat olie in de koekenpan. Zorg ervoor dat deze niet te warm wordt, we willen geen zwarte eitjes natuurlijk!
Leg je (koekjes-)vormpje in het midden van je pan, met het gladde gedeelte naar beneden. Zo voorkom je krassen.

2. Breek een ei in het midden van het vormpje. Er loopt vast wel wat ei onder het vormpje door, dus druk dit een beetje naar beneden om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Pas wel op, het vormpje kan warm worden, brand je vingers niet.

3. Haal de uitgelopen stukjes ei voorzichtig weg met een spatel. Laat het ei nog even verder bakken voordat je deze uit de pan haalt.
Ondertussen rooster je een broodje.Voeg tenslotte wat kruiden toe naar smaak ( denk aan zout, peper of italiaanse kruiden. Maar ook chilli- of kerriepoeder is lekker om uit te proberen.), een glas zelfgeperste jus d´orange en - als je januari-portemonnee het toelaat- wat vers fruit erbij et voíla! Klaar om je lover te verrassen met een lieflijk ontbijtje op bed.

Wat ter variatie natuurlijk ook kan is het volgende:

- Gebruik het vormpje om een gat te maken in je boterham, welke je met boter besmeerd hebt.
Leg het broodje in de pan en breek een ei boven het gat. Het ei zal nu langzaam stollen in je vormpje. Yum!

- Je kunt het ei eerst klutsen als je niet zo van ei wit/geel houdt, eventueel mix je er je favoriete kruiden alvast doorheen.Ook (geraspte) kaas of stukjes vlees/groenten klutsen graag mee.

- Deze vormpjes zijn ook leuk om te gebruiken wanneer je poffertjes/pannenkoekjes wilt maken in een leuke vorm. Bolletje ijs, wat hagelslag, warme chocoladesaus of vers fruit erbij... Fingerlicking!

Geschreven door Babbel