Gebakken vis met ravigotesaus

Eten door Jet

(voor vier personen)

Wat heb je nodig?
500 gram kabeljauwfilet
100 gram bloem
2 eieren
100 gram cornflakes
4 eetlepels zonnebloemolie
Viskruiden

Voor de ravigotesaus:
6 eetlepels mayonaise
1 klein uitje
2 theelepels kappertjes
1 augurk
1 hardgekookt ei
zout en peper naar smaak
2 theelepels augurkensap
2 theelepels versgehakte peterselie

De ravigotesaus: Hak de augurk, de kappertjes, het uitje en eitje en peterselie helemaal fijn. Doe de mayanaise in een kommetje en voeg de fijngehakte ingrediënten toe. Even goed mengen, een snufje zout en peper erbij doen, het augurkensap toevoegen en... de saus is klaar!

De vis: Spoel eerst de kabeljauwfilet af, dep 'm droog en bestrooi 'm met zout en peper. Strooi de bloem in een diep bord en wentel de vis door de bloem. Klop je eitjes in een diep bord los en haal de vis door het ei. Verkruimel de cornflakes op een plat bord en druk als laatste de vis aan alle kanten stevig in de cornflakes. Verhit nu in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de vis in ca. 6 minuten gaar. Even laten uitlekken en bestrooien met vispoeder. Serveren met de ravigotesaus.

Lekker met frites of aardappeltjes en broccoli of een salade.

Eet smakelijk!

Geschreven door Jet