40 dagen zonder seks

Intiem door Jet

...daar moet iets aan gedaan worden. Daarom komt de EO vanaf 8 januari met het programma '40 dagen zonder seks'. Onder leiding van domineeszoon Arie Boomsma gaan zeven jongeren de uitdaging aan om zich veertig dagen van alle vormen van seks te onthouden. En dan hebben we het over alle vormen van seks: geen handjobs, geen blowjobs, laat staan echte seks! Jezelf een handje helpen is er ook niet bij, alleen zoenen is toegestaan.

Arie komt onverwachts langs bij de zeven deelnemers met de fijne mededeling dat de 40 dagen zijn ingegaan en alle seksuele voorwerpen zoals vibrators, condooms en andere speeltjes worden meegenomen. Daar is niet iedereen blij mee... Zo belt een meisje haar date met de mededeling dat ze wel kan langskomen, maar dat seks er niet inzit, waarop hij antwoordt: 'Jaa dag, als je hier bent, wil ik gewoon neuken, anders bel ik Diana wel' en hangt vervolgens op. Waarop het meisje in het oog van de camera zegt: 'Nou, dat is duidelijk.'

Dit geeft ook gelijk goed aan hoe verdraaid het beeld is van de jongeren. Seks heeft niets meer met liefde en intimiteit te maken. Arie zegt geschrokken te zijn dat jongeren tegenwoordig zo hard met elkaar omgaan als het om seks draait. 'Met gebrek aan respect als je ziet dat één van de jongens de meisjes niet bij de voornaam noemt, maar iets roept als pijpslet.' Arie wil de jongeren laten nadenken over de waarde van liefde en trouw. De kwaliteit van intimiteit terugbrengen. Door ze veertig dagen niet te laten seksen wil de EO de zeven jongeren laten ontdekken wat ze, behalve seks, nog meer te bieden hebben in hun vriendschappen en relaties.

En dit pakt goed uit, want sommige deelnemers komen tot bezinning. Zoals Bregje uit Boxmeer, een wilde meid met een reputatie als 'slet'. Ze komt dankzij de uitdaging erachter dat ze alleen met zoveel jongens het bed induikt om aardig te worden gevonden. 'Ik doe nu erg me best om een jongen eerst te leren kennen om pas daarna aan seks te denken.'
Voor corpsbal Michael uit Delft wordt het een zware beproeving. Seks is ontzettend belangrijk in zijn leven en hij is altijd wel op zoek naar een PNO'tje (oftewel Potentieel Neukobject). Gaat hij het redden en wat ontdekt hij allemaal tijdens zijn 40 dagen zonder seks?

'40 dagen zonder seks' is vanaf dinsdag 8 januari om 20.30 uur op Nederland 3

Zouden jullie 40 dagen zonder seks kunnen? Praat mee op het forum!

Geschreven door Jet