Zusterlijke foto's uit Madrid

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Voor meer foto's en informatie over onze fotograaf Nick, klik hier! En wil je eerdere artikelen van deze super fotograaf lezen, klik dan hier...

De twee zussen zijn opgegroeid in Nederland, waar hun Spaanse ouders nog altijd wonen. Toch wilden ze beiden terug naar het land van hun roots. Pas hier in Spanje ontdekten ze hoe Nederlands ze eigenlijk waren. Ze verruilden het Vondelpark voor een tig keer groter park dat Retiro heet, de regen voor zon, de patatjes en kroketten voor tapas en de Kalverstraat voor calle Fuencarral.

Fifi (26) is een gezellige spontane dame met een open persoonlijkheid. Ze houdt dan ook vooral van gezelligheid, terrasjes pakken, boeken lezen (bij voorkeur in het Nederlands) en ze is een echte shopaholic. Maar niks gaat boven haar passie voor salsa-muziek. Deze passie leert ze volledig te beheersen door het volgen van veel salsa-lessen en het bezoeken van concerten. Menig Latino concert wordt door haar afgestruind en ze is dan ook laatst nog naar Marc Anthony geweest!

Fifi: 'Ik ben erg beschermd opgevoed en ervaar nu in een grote stad als Madrid dat het leven niet alleen over rozengeur en maneschijn gaat. Dat is soms erg moeilijk; alleen in een grote stad zonder je ouders, ook al ben ik hier met mijn zus. Maar alles went uiteindelijk. De meesten uit mijn vriendenkring hier hebben ook Spaanse ouders en zijn in Nederland opgegroeid. Dus dan is het dolle pret! En als we over iets praten maar niet willen dat iemand ons kan verstaan, dan praten we hier Nederlands.'

Isabel (28) houdt erg veel van reizen en het verkennen van nieuwe culturen, lezen, sporten en winkelen. Ze zou in de eerste instantie naar Malaga verhuizen om daar een nieuw leven te beginnen met haar voormalige Spaanse vriend. Maar die relatie ging voorbij, dus is ze in Amsterdam gebleven waar ze na haar studie, voor twee jaar heeft gewerkt als bedrijfsleider. Daarna wilde ze wat anders en vertrok ze naar Spanje.

Isabel: 'Ik heb uiteindelijk een baan gevonden hier in Madrid bij een groot Amerikaans Hard- & Software bedrijf. Mijn zusje werkt hier ook. Ik vind Madrid een heerlijke stad. Het leeft en bruist! Madrid is een van de weinige steden in Europa waar er om drie uur 's nachts net zo veel mensen op straat zijn als om drie uur 's middags. Misschien is madrid zelfs iets te groot voor mij, want al die levendigheid brengt ook veel stress en lawaai met zich mee. Ik mis de typisch Nederlandse dingen, zoals heel cliché: drop, patat, de grachten en vooral de knusheid. Maar ja, er is altijd wel wat om te missen, of je nu in Amsterdam of Madrid woont.