Review documentaire: Beperkt Houdbaar

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Sunny Bergman, een qua uiterlijk doorsnee meid en moeder van 34, opende met deze documentaire 'Beperkt Houdbaar' mijn toch wel half gesloten ogen. Ik vind de plastische chirurgie in veel gevallen al belachelijk en ik weet heus dat de meeste foto's van mooie vrouwen ge-photoshopt zijn, maar toch ben ik er na deze uitzending achter gekomen dat ik mij ook laat (mis)leiden door de trend van nep schoonheid. En mij er eigenlijk toch nog steeds een beetje laat inluizen.

Sunny Bergman gaat in de documentaire o.a. naar een plastisch chirurg in LA die gespecialiseerd is in vagina correcties (de man verdient hiermee 350.000 dollar per maand!). Alle vrouwen willen namelijk de zogenaamde playboy pussy, of terwijl een kaal, strak (er mag niks lubberen of uitsteken) 'spleetje' vergelijkbaar met dat van een kind van 9 jaar.
In de playboy en veel andere naaktbladen staan alleen meiden met zo'n meisjesachtige vagina en anders wordt er flink oplos geshopt om dit zo te laten lijken.

Ons beeld van wat normaal is wordt op deze manier natuurlijk behoorlijk beïnvloed. Plastisch chirurgen weten hier dan ook goed op in te spelen. Veel plastisch chirurgen noemen binnenste schaamlippen die uitsteken een afwijking! Tja als dat zo zou zijn, zou waarschijnlijk meer dan de helft van de vrouwen een afwijking hebben. Sunny is met een gynaecoloog gaan praten om dit te verifiëren en deze benadrukt dat ze gezien het aantal vrouwen die zij ziet kan stellen dat uitstekende schaamlippen echt normaal en veelvoorkomend zijn!

Dus meiden laat je niet gek maken, dat doe ik ook niet meer!

Een compilatie van de documentaire (via Youtube):

Geschreven door Feline