Tips voor moeder Aarde & tante Porto

De maatschappij door Martine

10 tips om moeder Aarde en tante Portemonnee een handje te helpen:

1) Zeg alle abonnementen op papieren tijdschriften op en lees alleen nog het digi-magazine Ze.nl. Scheelt een hoop papier, en je computer staat vaak toch al aan. Maak er gebruik van!
2) Scoor een stevige, hippe shopper en weiger plastic tasjes bij de supermarkt. Zo zit je ook niet met die ophoping plastic zakjes thuis en loop je geen risico op 'scheurings-gevaar'.
3) Hoewel ik nog wel eens uitgelachen word door mensen bij het zien van mijn felgroene doos, zweer ik bij mijn oude vertrouwde broodtrommel. Geen plastic zakjes of aluminiumfolie voor mij!
4) Om in dezelfde lijn verder te gaan: ik gebruik ook nog trouw de lekvrije, slijtvaste plastic drinkbeker (ja, zo een die je van mama mee kreeg toen je nog naar de kleuterschool ging). En niet alleen voor drinken, maar ook voor yoghurt. Zo hoef je niet van die kleine wegwerpbekertjes te kopen, maar vul je de beker vanuit een literpak.
5) Leve de oplaadbare batterij! Ook in je Tarzan! Als single verslind je wellicht batterijen door mister T. er regelmatig bij te halen. Oplaadbare batterijen gaan veel langer mee en je weet zeker dat je nooit (lang) zonder batterijen zit.
6) Beter nog dan Tarzan: neem een echte man mee in bed! Behoeft geen batterijen in zijn achterwerk en, twee vliegen in een klap, hij blijft nog langer nagloeien ook... Uit dus die verwarming!
7) Hou met je huisgenoten een dagelijks toernooitje speedshowering. Degene die de meeste tijd nodig heeft onder de douche, is de lul: afwassen die avond.
8) Weg met je digitale klokradio en terug naar de oude vertrouwde, opwindbare, rinkelende HEMA-wekker. Toegegeven: het geluid is verschrikkelijk, maar effectiever en zuiniger kan niet!
9) Heb jij te maken met een gezamenlijk trappenhuis? Vaak is er beneden een schakelaar waarmee je de brandtijd van het licht kunt instellen. Breng deze tijd terug naar ongeveer een minuut. Doorlopen met die hap!
10) Nu je toch klaar bent met het lezen van deze lijst: computer uit, tv uit (wat een onzin dat je die tegelijk aan hebt staan!) en zet de dozen Scrabble, Party & Co en Yahtzee maar op tafel! Het ouderwetse begrip 'spelletjesavond' is terug. Borreltje erbij en een gezellige, energiezuinige avond gegarandeerd.
1)Zeg alle abonnementen op papieren tijdschriften op en lees alleen nog

4)
5)Lang
6)
7)8)Heb
9)
10)