Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Ja, schat.

"Ik moet je morgenavond iets vertellen", de grote snik kon ze nog net inhouden.
"Wat is er dan?"
"Dat vertel ik je morgenavond wel zei ik toch," klonk het snauwend.
"Maar waarom vertel je het nu niet dan is het uit je systeem."
"Omdat ik er nu even niet over wil praten goed!" Een korte stilte volgt. "Nou, ik moet nog een hoop dingen doen dus tot morgenavond".

Ok, hoofd kalm houden, er is vast niets ergs aan de hand. Laptop checken om te kijken of er toevallig iemand ingelogd heeft en door de browser historie aan het bladeren is geweest? Met wie heb je te lang in de kroeg staan praten en wie van haar vriendinnen stond erbij? Waarom heeft ze niet het gebruikelijke "kus" gezegd aan het einde van het gesprek? Vlug even de agenda erbij, hoe lang zijn we met elkaar? Oh wacht, ze is verleden week bij de dokter geweest, ze zal toch niets ernstigs hebben? Het klonk wel alsof er iets heel ergs aan de hand was, ze gaat het toch niet uitmaken? Zal ze een ander hebben?

"... u kunt na de piep uw boodschap inspreken." "Schat, je mag het me ook gewoon zodirect vertellen wat er aan de hand is. Ik maak me een beetje zorgen."

Kut, de inbox, ze heeft vast dat sms'je van Anita gezien. Die had ik ook gelijk moeten wissen. Ze zal toch niet denken dat er iets is tussen ons want ik hoef helemaal niets meer met haar. Dan maar wachten tot ze morgenavond terug is van die beurs. Waarom vertelt die muts gewoon niet wat er aan de hand is, nu loop ik me de hele dag in de zenuwen te denken.

"Ha lieverd."
"Hoi."
"Krijg ik nog een kus van je?"
"Nee, nu even niet, ik ben niet in de stemming. Ik wil gewoon dat je even naar me luistert."
"Ga lekker zitten schat, wil je wat te drinken."
"Weet je wat het is? Ik sta me helemaal uit de naad te werken de afgelopen dagen terwijl jij natuurlijk alleen maar in de kroeg bent geweest maar ik had ook niets anders verwacht."
"Maar poepie, ik ben alleen gisteravond..."
"Dat ben je wel maar dat maakt niets uit. Je moet even luisteren als je dat tenminste lukt. Ik sta me daar dus helemaal uit de naad te werken voor dat stomme wijf die zich mijn baas noemt, terwijl ik allang haar baan had moeten hebben maar ja, ik neuk niet met iedereen om hogerop te komen."
"Gelukkig niet lieverd. Oh ja, ik zou mijn mond houden."
"Dus gistermiddag moest ik even naar de wc en ik had net de bril schoongemaakt, want die wc's daar zijn echt te vies om aan te pakken, toen ik twee vrouwen hoorde binnenkomen. Bleek die ene mijn baas te zijn en weet je wat dat loeder zegt. Die Jolanda gedraagt zich alsof ze de hele week al ongesteld is, ik heb wel eens leuker gezelschap gehad. Ik bleef natuurlijk doodstil zitten om de rest te horen en toen zei ze ook nog dat het mantelpakje dat ik gisteren aanhad waarschijnlijk uit de uitverkoop kwam. Die smerige heks, ik blijf daar geen minuut langer werken zolang dat wijf mijn baas is."
"Dan ga je..." Nee, niet met oplossingen komen gewoon luisteren.
"Kan je gewoon even je mond houden als ik mijn verhaal probeer te doen. Zo vaak vertel ik niet iets, maar dit zit me echt dwars en jij begint er gelijk doorheen te tetteren terwijl je ook gewoon even kan luisteren."
"Ja schat."
"Jij vindt me toch nog wel lief he? Of zeg je dat ook alleen maar omdat je vier dagen niet heb kunnen neuken? Want dat is het enige waar je aan denkt."
"Ja schat."
"En dat mantelpakje is helemaal niet uit de uitverkoop. Die heb ik samen met jou in die hele dure winkel gekocht, dat weet je toch nog wel he?"
"Ja schat."
"Ik ga deze maand nog solliciteren naar een andere baan en dan zal ik die sloerie eens precies vertellen wat ik van haar vindt. Dat is toch het beste wat ik kan doen he?"
"Ja schat. Wil je een wijntje"
"Doe maar. Ik ben zo blij dat ik weer thuis ben. Hoe is het hier gegaan?"

Voor meer ongezoute mannen meningen, o.a. over enkele artikelen van Ze.nl, check de Zekerweter!