Abàh Heijn!

Columns door Redactie Ze.nl

Groene beschimmelde afbakbroodjes zijn echt niet te eten en eiersalade die drie maanden over datum is, is ook geen aanrader. Nee, nu ben ik het zat, ik ga meer eisen! Minstens een bakje champignons, dat kan mijn overheerlijke recept nog wel gebruiken.

In de Aldi Heijn loop ik mijn huisgenoot tegen het lijf. 'Wat doe jij hier, je was toch aan het koken voor je gasten?!' Ik roep, net iets harder dan normaal zodat hopelijk de hele supermarkt mee kan luisteren, 'Er zit een betrekkelijk klein, lang, ongewerveld diertje met een zacht lichaampje op mijn kabeljauw!' 'De wat? Een worm?' Ik knik en smijt woest mijn kabeljauw op de toonbank. De medewerker kijkt verbaasd naar de worm die zojuist de rugkrol oefent op de kabeljauw.

Zoals verwacht geeft de verbaasde medewerker mijn gemaakte kosten voor dit pakje bàh terug. Ondertussen komen de meisjes gillend achter de kassa vandaan! Met dichtgeknepen neus kijken ze naar de reusachtige worm. Eén van de meisjes pakt het pakje bàh en belt volledig van slag haar leidinggevende: 'Ik heb een mevrouw voor me en die komt terug met kabeljauw, want er zit een levende worm in?! Ik dacht, ik meld je dit even.'
't Meisje laat me weten dat de bedrijfsleider zo nieuwe kabeljauw komt brengen; van het huis. Ongeduldig bedenk ik me dat dit wel het minste is wat ik wil, ik ben een Hollander en ik wil mèèr!

Een knappe, diep schamende bedrijfsleider komt met een familiepak kabeljauw aanzetten. 'Sorry, hier een pak zonder worm, kan ik nog meer voor jullie doen? Iets, uuuh..' Ik grijp mijn kans en vraag netjes: 'CHAMPIGNONNETJES!' Gelukkig voor meneer de bedrijfsleider, gaat hij in op mijn verzoek en haast zich de winkel in.

Waarom vroeg ik hem niet mee uit? Als schadevergoeding een diner voor twee met vooraf een check in de keuken of daar toevallig geen wormenplaag is. En als dit niet mogelijk is, een uitverkochte mega wuppie of op z'n minst oesterzwammen, die zijn tenminste nog wat waard!
Maar nee hoor, daarvoor is het nu te laat. De bedrijfsleider komt terug met een bakje champignons en onder zijn arm een fles rode wijn (3,99 in de bonus.) 'Nogmaals sorry, ik hoop dat je dit snel zult vergeten.' Waarop ik antwoord: 'Nee hoor, ik ga dit aan iedereen vertellen!' Bij deze...