Eindelijk ontdekt: het tijdstip waarop mannen wél luisteren

Zij/hij door Rosanne

Zijn onverdeelde aandacht krijgen is ontzettend moeilijk. Heb je eindelijk je moed bij elkaar geraapt om te vertellen wat je dwars zit, luistert hij niet! Timing is Key, 20.15 uur welteverstaan. Althans, volgens recentelijk onderzoek.

Problemen om je man nu eens echt te laten luisteren naar wat je te zeggen hebt? Luisteren, niet aanhoren terwijl hij tv kijkt of glazig uit het raam staart. Waarschijnlijk tref je hem gewoon op het verkeerde tijdstip. Net na het eten om kwart over acht ’s avonds is het moment om eens een goed gesprek aan te knopen. Dit blijkt uit een enquête van het Britse Asda onder duizend Britse mannen en vrouwen, meldt DailyMail.


’s Ochtends vs. ’s avonds
Vrouwen daarentegen starter het liefst een belangrijk gesprek om 08.20 uur, twaalf uur eerder dan de mannen dus. Mocht je nu gebruik willen maken van het magische moment, maar hij staat te douchen? Laat hem dan. Driekwart van de ondervraagde mannen haat het om gestoord te worden terwijl ze badderen. Als ze tv kijken of gamen kun je ze ook maar beter met rust laten. Maar 1% van de mannen geeft aan te kunnen luisteren als ze daarmee bezig zijn. Maar goed, dat komt ook niet echt als een verrassing, right, ladies? Voetbal en praten is ook een no go, want 92% van de mannen staat dan niet open voor een praatje. Tenzij het over voetbal gaat natuurlijk. Laat je vooral niet verleiden door de woordjes die hij er af en toe uitflapt. Hij doet alleen maar alsof hij je hoort.

Schoonfamilie
Als je echt wat gedaan wilt krijgen van je vent, kun je het best vragen of hij het vuilnis wil buitenzetten waar je familie bij is. Meer dan 20% van de mannen bekent dat ze meer geneigd zijn om in te gaan op de vragen waar hun schoonfamilie bij is. Toch even een wit voetje halen.

Hoe zorg jij ervoor dat vriendlief naar je verhalen luistert?