Sperziebonen met spekjes en tomaat!

Eten door Redactie Ze.nl

Wat heb je nodig?                                                                                - Sperziebonen
- Tomaten (± ½ à 1 per persoon)
- Zongedroogde tomaten
- Magere spekblokjes
- Cashewnoten
- Rijst
- Peper & zout

Begin met de sperziebonen; deze moeten gesneden worden en daarna aan de kook gebracht worden. Snij ondertussen de tomaten en de zongedroogde tomaten in stukjes. Bak dan de spekjes. Voeg bij de spekjes alleen de rauwe tomaten toe en roer dit door, tot de tomaten een beetje uit elkaar vallen. Kook hierna de rijst.

En daarna is het een kwestie van toevoegen; voeg de sperziebonen en de zongedroogde tomaten toe aan het spek en de tomaten. Roer het geheel goed door en breng het met wat peper en zout op smaak. (Maar wees voorzichtig met zout, want het spek en de zongedroogde tomaten zijn soms al zout genoeg.)

Schep ten slotte eerst de rijst en dan de saus op een bord en strooi er, als slagroom op de taart, heerlijke cashewnoten overheen. Bon apetit!  

Geschreven door Eva