't Tuinfeest, Amsterdam

Eten door Redactie Ze.nl

't Tuinfeest, Geldersekade 109, 1011 EN Amsterdam, 020-6208864

Service: 9
Sfeer: 9
Eten: 7

 

Achter de bar staan twee jonge meiden die ons met een vriendelijk 'Hai!' begroeten. We manoeuvreren ons richting bar, want zo op het eerste gezicht lijkt 't Tuinfeest helemaal vol en een beetje rokerig. We laten ons vertellen dat er over 10 min een tafel (voor twee) vrij komt en nemen plaats aan de bar. Waar we vrijwel meteen van een stokbroodje en een rose'tje worden voorzien. Met verbazing kijken we naar de twee goedlachse meiden, die met z'n tweeen de toch best drukke tent runnen. Twintig minuten later, ondertussen aan de bar vergezelt door nog drie andere duo's, is er plaats voor ons. Tussen twee andere mini tafeltjes nemen we met moeite plaats ('Kijk uit met je tas, je zwiept bijna haar spagetti van tafel!')

We zitten. Door het 'op-elkaars-lip-sfeertje' is mijn vriendin goed te verstaan maar kan ik ook niet zomaar met de buren mee genieten; goed knus dus!

We besluiten te delen; we nemen de 'Pasta van de dag' ( ala 12,50) en 'Salade Tuinfeest'( ala 13,-). Na ongeveer een half uurtje wordt het eten geserveerd. De pasta is bedekt met een iets te dikke laag mozarella; wel goed heet maar een ietwat eentonige smaak. De salade is ondanks één gamba verder goed gevuld. We zitten allebei vol, dus een voor- en nagerecht is hier niet echt nodig. Mede dankzij het stokboord wat we eerst gratis kregen aangeboden; met heerlijke aioli (knoflookmayonaise).

We zien de twee meiden rennen, het is net iets tè druk voor ze, maar als we eenmaal oogcontact hebben vragen ze oprecht en lachend (vind ik persoonlijk altijd erg bepalend voor de fooi) of het heeft gesmaakt. Ondertussen heb ik mij naar het toilet 'geworsteld' en kwam ik erachter dat álles hier petit is; zelfs de wasbak en het kraantje. Leuk detail; het plafond van de wc is bedekt met een grasmat incl. Bloemetjes, erg 'Tuinfeesterig'. We genieten nog een kopje koffie en voor mij een vertrouwde Tia met ijs. Bij de rekening krijgen we lollies. Al met al is dit gezellige en laagdrempelige restaurantje prima geschikt om met z'n tweeën lekker te eten en vervolgens (als het niet regent) in 15 minuten langs het water, terug te lopen naar het Centraal Station van Amsterdam. Dus ook zeer geschikt voor niet-Amsterdammers die 's avonds weer terug naar huis moeten.

Geschreven door Veerle