Samen voor Haïti

Celebs door Redactie Ze.nl

De inzamelingsactie Nederland Helpt Haïti begint morgenochtend met Radio 555, dit radiostation is speciaal opgericht voor de actie. Het initiatief komt van Radio 538, Radio 2, Q-Music, 3FM, Slam FM, Radio Veronica en de Wereldomroep. Tot 's avonds negen uur zal het radiostation muziek laten horen, verschillende gasten ontvangen en telefoontjes opnemen.

Ruud de Wild van Q-music zegt dat het absoluut geen ego-show wordt: "Ik doe mee omdat we niet weg mogen blijven, niet als Q-music en niet als Nederland. Mijn baas heeft mij met nadruk gevraagd om niet Q-music te noemen en ook niet de naam van mijn programma. Ik hoop dat de rest zich daar ook aan houdt."

Ook Frits Spits van Radio 2 grijpt de ramp bij zijn keel: "De armoede, doden, de wanhoop en de desoriëntatie van de mensen daar. Ik vind het vanzelfsprekend dat je aan zo'n actie meedoet, daar hoef ik geen seconde over na te denken." Hij vervolgt: "Als dit jezelf overkomt, zou je ook graag geholpen willen worden."

Dj Erik de Zwart van Radio Veronica denkt dat Radio 555 de luisteraar kan uitleggen dat hun geld goed terechtkomt: "Als er zo veel mensen zijn getroffen, moet je gewoon iets doen."

Vanaf half negen 's avonds gaat Nederland 1 verder met de actie op televisie, samen met RTL4 en SBS. Linda de Mol, Jeroen Pauw en Beau van Erven Dorens presenteren het programma. De inzamelingsactie is te volgen op alle drie de zenders. SBS heeft een avondvullend programma over de ramp op Haiti. Om half twaalf keren alle zenders nog even terug om bekend te maken hoeveel er is opgehaald voor de slachtoffers van de ramp.