Lifestyle / Celebs
Celebs

Avatar grote winnaar Golden Globes

De sciencefictionfilm Avatar speelt zich af op de planeet Pandorra, waar zich door de bemoeienis van de mens een milieuramp ontstaat. De film is gemaakt met de nieuwste 3D-technieken en neemt de kijker mee naar een nieuwe wereld. Het succes van de film is enorm. Na 17 dagen in de bioscoop te hebben gedraaid, behaalde de film een omzet van 1 miljard dollar. Naast de prijzen van de Golden Globes, heeft Avatar ook de stempel 'duurste film' op zijn naam staan. De productie kostte meer dan 300 miljoen dollar.

Behalve de uitreiking van de awards werd ook stil gestaan bij het drama op Haïti. Sandra Bullock, die de prijs voor beste actrice in de wacht sleepte, doneerde ter plekke een miljoen dollar aan de hulpoperaties. Ook Meryl Streep, winnaar beste actrice komedie, toonde haar medeleven. De acteur Kevin Bacon vroeg het publiek geld te schenken. "Ik heb nog nooit zo iets gezien. De beelden hebben een overweldigende indruk op mij gemaakt," aldus Kevin.

Jeff Bridges kreeg de award voor beste mannelijke acteur voor zijn vertolking in de film Crazy Heart. Andere winnaars waren Mo'nique (Precious), Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) en de animatiefilm Up. De prijs voor beste buitenlandse film ging naar de Duitse film Das Weisse Band.