ZeTest: Geurnagellakjes van Revlon

Make-up door Madelon

Normaal gesproken ruikt nagellak erg sterk en naar, ehm... ja, nagellak. Maar Revlon claimt met heuse ?geurlakjes? te komen: de Scented Nail Enamel. Nagellakjes die ruiken naar bijvoorbeeld kauwgom, perzik, kokosnoot of papaya. Daarnaast zou de nagellak, dankzij een speciale formule en bepaalde ingrediënten, niet afbladderen en glad op je nagel uitsmeren. Een fijne nagellak met een leuk extraatje dus, klinkt goed! Ik testte vier kleurtjes: Beach, Peach Smoothie, Bubble Gum en Passion Fruit.


310 Beach
Beach is een neongroen kleurtje met heel lichte, kleine shimmer erin. Het is een kleur waar je van moet houden: persoonlijk ben ik er niet heel erg gecharmeerd van, maar gecombineerd met een witte broek en verder een neutrale outfit is het een superzomerse kleur. Het lakje smeert fijn uit, maar dekt minder goed ? op de foto heb ik maar liefst drie lakjes op, en nog was ik niet echt tevreden. Daarnaast vind ik het lakje niet naar het strand ruiken, het deed me meer denken aan potpourri. Erg zoet!


Conclusie: dit lakje is niet mijn favoriet, maar misschien wel iets voor jou als je van felle kleurtjes in combinatie met shimmer houdt.

345 Peach Smoothie
Ook Peach Smoothie is een heel licht lakje met kleine shimmer erin. Een mooi, neutraal kleurtje dat overal bij past. Ook dit lakje smeert erg fijn uit, maar dekt minder goed: ik was tevreden met twee laagjes, maar drie zou waarschijnlijk mooier zijn. Van de geur werd ik een beetje misselijk, ik ruik wel perzik, maar wat mij betreft véél te zoet en sterk. Daarnaast is de nagellak moeilijk te verwijderen met gewone nagellakremover. De hardnekkige, minuscule glitters blijven overal zitten en zie je dagen later nog terug.


Conclusie: alleen een aanrader als je er niet van houdt iedere dag aandacht aan je nagels te besteden, en bovendien je nagels niet té opvallend wil lakken. Dit lakje blijft namelijk zó vier dagen perfect zitten.

360 Bubble Gum
Bubble Gum doet zjin naam eer aan: het lakje doet mij denken aan de zoete, roze aardbeienkauwgom van vroeger, of lolly?s waarbij kauwgom in het midden zit. Het geurtje is in ieder geval goed te verdragen, maar mijn honger naar snoep en andere zoetigheden wordt met dit lakje alleen maar erger! Ook dit lakje smeert perfect uit. Het kleurtje vind ik super: lekker knalroze met een glansje, erg mooi wat mij betreft! Bovendien dekt de lak perfect: met slechts één laagje kan je de deur al uit.


Conclusie: een supermooi, zomers lakje met een heerlijk zoete geur! 

375 Passion Fruit
Passion Fruit ruikt wederom heerlijk. De geur én de kleur doen mij denken aan bosbessen. Van dit lakje krijg ik geen zin in snoep, maar in een lekkere, frisse cocktail. Yum! Wel vind ik de kleur wat winters (op de foto komt de kleur niet helemaal goed uit, in het echt is Passion Fruit wat feller paars), maar ondanks dat erg mooi. Mijn favoriet! Ook dit lakje dekt prima én blijft een paar dagen mooi.


Conclusie: dit lakje is een musthave voor nagellakliefhebbers ? hij blijft lang mooi en ruikt lekker zoet. De paarstint is er één die ik nog niet vaak in nagellak gezien heb. Een aanradertje, dus!

Kortom: de Scented Nail Enamels-lijn bevat mooie, uiteenlopende kleurtjes: felle kleurtjes met shimmer, iets neutraals of fel, zomers lakje. Sommige kleurtjes hebben meer laagjes nodig dan anderen om compleet te dekken, maar eenmaal aangebracht blijft de lak zó een paar dagen zitten. Zeker de lakjes zonder shimmer vind ik ontzettend fijn in gebruik. Het principe met de geurtjes vind ik daarnaast erg leuk bedacht - soms iets té zoet, maar mocht je niet van de geur van 'gewone' nagellak houden, dan zijn deze lakjes wellicht wel wat voor jou.

De Scented Nail Enamel is een limited edition en ligt nu in de winkels. De lakjes zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren (zie onder, van links naar rechts): Beach, Ocean Breeze, Passion Fruit, Bubble Gum, Pretty in Papaya, Mad About Mango, Peach Smoothie en Coconut Crush. Prijs: ?8,95.


Ga jij deze ?geurlakjes? uitproberen?