Seks: Liefde of lust?

Intiem door Redactie Ze.nl

Seks. We doen het allemaal, we willen het doen, of we doen vooral net alsof we het niet willen doen. Er is geen leuker onderwerp om te bespreken en te beoefenen. Seks speelt dan ook een belangrijke rol in onze levens.

We geven er allemaal op een andere manier vorm aan. De één beschouwt seks als iets bijzonders wat je alleen deelt met iemand waar je van houdt, de ander ziet het als een middel om te ontladen en heeft dan ook geen hoge eisen aan het 'lijdend voorwerp'. Juist omdat die verschillen in opvattingen zo leuk zijn, hebben we een viertal stellingen voorgelegd aan twee totaal verschillende jonge vrouwen. Lees mee met Sietske en Kaat? En vergeet vooral niet te laten weten hoe jij er zelf over denkt!

Seks is iets liefs, iets eerlijks. Dat doe je niet zomaar met iedereen.

Sietske:
"Daar kan ik me alleen maar volledig bij aansluiten. Bij mij en mijn vriend heeft het ook toch wel twee maanden geduurd voordat ik ik me durfde te 'geven'. Ik zie seks als iets heel speciaals en daarom vind ik het ook belangrijk dat je zeker weet dat je elkaar kunt vertrouwen en dat je echt van plan bent om serieus met elkaar de toekomst aan te gaan. Met mijn huidige vriend ben ik al een aantal jaar samen, daarvoor heb ik ook een vriendje gehad maar daar heb ik nooit seks mee gehad. Daar vond ik mezelf toen nog te jong voor. Ik was 18. Toen ik mijn vriend leerde kennen speelde het voor mij zeker ook mee dat hij zelf niet te veel vrouwen tussen de lakens heeft gehad. Of dat een breekpunt zou zijn voor mij? Ja, absoluut. Ik zou dan niet ?s nachts naast hem kunnen liggen zonder te denken aan alle andere vrouwenlichamen waar hij aan heeft gezeten. Mijn huidige vriend is wel de eerste voor mij, ik ben de derde voor hem. Dat kan ik accepteren."

Kaat: "Ik ben het ermee eens dat seks iets liefs en eerlijks kan zijn. Daarentegen is het ook vaak iets stouts en iets stiekems, iets dat je samen deelt en tegelijkertijd bewust voor jezelf houdt. Natuurlijk doe je het niet met iedereen. Ik zou niet graag genomen worden door mijn dikke medestudent met acné op zijn rug. Het gaat om aantrekkingskracht: WIL je iemand, VOEL je het met diegene. Wat dat betreft is het dus iets heel dierlijks en instinctiefs. Geil hoor. Niets om je voor te schamen of waar je altijd maar eerlijk over moet doen. Geniet een beetje van het leven; laat je nemen!"

Seks met een vreemde is spannend en geil.

Sietske:
"Ik zou me denk ik echt nooit over kunnen geven aan seks met een vreemde. Ik kan er ook niet over oordelen, want ik heb zelf nog nooit seks met een vreemde gehad. Maar als het is zoals ik me voorstel dan zou het absoluut niets voor mij zijn. Je slaat dan de complete ontdekkingstocht, van de eerste zoen en dan langzaam verder, volledig over. Dat vind ik zonde en bijna tegen het respectloze aan voor je eigen lichaam. Het lijkt me niet spannend maar eerder doodeng. Ik zou me absoluut niet kunnen geven aan een vreemde. Alleen al naakt zijn in het bijzijn van een vreemd iemand lijkt me verschrikkelijk. Omdat je degene niet kent, weet je ook niet wat hij/zij denkt. Ik wil zeker weten dat ik degene met wie ik in bed lig kan vertrouwen. Er zullen ongetwijfeld genoeg vrouwen zijn die hier heel anders over denken. Maar ik zou mezelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken als ik zou weten dat er buiten tientallen mannen rondlopen met wie ik voor een keertje het bed heb gedeeld."

Kaat: "Absoluut. Elkaar niet kennen en elkaar toch gelijk leren kennen, op de meest basale manier, dat is spannend. Ongelooflijk spannend. In mijn opinie moet je het gewoon een keer meegemaakt hebben. Een ander lichaam niet kennen, dus volkomen op onderzoek uit moeten en geheel op je zintuigen vertrouwen (voelen, horen, ruiken) om tot elkaar te komen en elkaar te laten genieten. Je gaat mij niet vertellen dat zoiets niet geil is. Juist het feit dat het om een vreemde gaat, maakt dat je al je remmen los kunt laten. Je hoeft je niet in te houden of te verantwoorden. Je leeft in het nu, morgen zie je morgen wel."

Als je vrijgezel bent, zijn one-night-stands de manier om aan je trekken te komen!

Sietske:
"Wat mij betreft hoef je niet aan je trekken te komen als je vrijgezel bent, omdat seks voor mij onlosmakelijk verbonden is met het hebben van een relatie. Als ik vrijgezel ben, vind ik het ook prima. Het lijkt dan wel alsof mijn lichaam er niet naar vraagt. Natuurlijk verlang ik wel naar liefde en intimiteit, maar dan wél met iemand op wie ik verliefd ben en van wie ik oprecht houd. Anders zou het bij voorbaat niets voor mij zijn. ?Aan je trekken komen? vind ik trouwens erg plat klinken. Alsof het alleen gaat om de lust en niet om de liefde die bij seks betrokken is. Mensen die daar behoefte aan hebben, nemen naar mijn idee genoegen met leegte. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat je je voldaan voelt na een vrijpartij met een vreemde."


Kaat: "We zijn vrouwen en we zijn seksueel. Ons lichaam is zacht, omdat het geaaid moet worden. Onze vormen zijn rond, omdat ze omvat moeten worden. Het hoort niet bij onze natuur om lang onaangeraakt te blijven, dus waarom zouden we dat onszelf aan doen? Natuurlijk kunnen we prima aan onze trekken komen door te masturberen, maar er gaat niets boven een mannenlichaam boven je. Opkijken naar brede schouders, grote harde handen over ons lijf voelen glijden. Er is niets wat ons meer tot vrouw maakt dan een man. Dus juist als we vrijgezel zijn, moeten we het onszelf toestaan om toch van de lijfelijke geneugten te genieten. Het maakt ons tot leukere mensen als we zo nu en dan eens een goeie beurt krijgen!"

Als je je laat neuken zonder dat er liefde in het spel is, verlaag je jezelf.

Sietske:
"Deze stelling vind ik wel erg kort door de bocht, maar ik ben het er min of meer wel mee eens. Verlagen is misschien niet het juiste woord, maar ik vind het wel goedkoop als vrouwen zonder te veel eisen te stellen aan een man met hem naar bed gaan. Juist omdat een vrouwenlichaam iets moois en speciaals is, zou je het niet aan iedereen moeten tonen en geven. Je hoeft het ook niet volledig te bedekken en te verstoppen, maar ik vind enig respect voor je lijf wel op zijn plaats. Daarbij zou ik maar wat bang zijn om een enge ziekte op te lopen als je met zo veel mannen naar bed gaat. Als je dan wat oploopt heb je het er naar mijn idee wel een beetje zelf naar gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het voor een man een breekpunt is als een vrouw met veel mannen naar bed is gegaan (zoals het dat andersom ook voor mij is). Je wilt toch een beetje uniek zijn voor elkaar, lijkt me!"

Kaat: "HOEZO? Omdat je behoeftes hebt? Omdat je mens bent? Omdat je handelt naar je lusten? Ik vind verlagen zo?n achterlijke term. Laat mensen doen waar ze zin in hebben, wie heeft daarover te oordelen? Als een vrouw zich zo nu en dan laat neuken door een man, is dat haar zaak. De mensen die daarover zo?n fel oordeel hebben, zijn gewoon jaloers. Zelf te seksueel geremd om te genieten en te laten genieten. Flauw is dat. Hou je oordeel bij je en kom zelf eens dichterbij je lust. Daar krijg je geen spijt van."

Jij als lezer hebt hier vast ook een mening over... In wie van de vrouwen kun jij je vinden? Of heb je juist een hele andere visie op seks om met ons te delen? Vertel!