Thee en tepelkwastjes

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

"I’m feeling fabulous! Come on, everybody!" roept  de rondborstige en schaars geklede zangeres Ivy Paige. Met in de ene hand een cupcake en in de andere hand een fleurig theekopje, zingen m’n vriendinnen en ik uit volle borst met haar mee. Met haar zwoele stem, rode haardos en weelderige lichaam, voor de gelegenheid gehuld in een rood korset, heeft Ivy geen moeite om het kwik in deze club te doen stijgen. We zijn op een afternoon tea in deze burlesque-cabaretclub, midden in de hippe wijk Covent Garden in hartje Londen. Maar deze afternoon tea is omgetoverd tot een heuse Afternoon Tease, waarbij het lekkers bij de thee bestaat uit een zinderende burlesque-show. Niet echt iets waar je je oma of je schoonmoeder mee naar toe zou nemen, maar wel de perfecte plek voor een spannende date of een ondeugend middagje uit met je vriendinnen.

Er zijn een aantal burlesque-clubs waar je, naast heerlijke thee, bruisende champagne en zoete cupcakes, ook kunt genieten van een zinderende burlesque-cabaretshow, zoals bij The Cellar Door Club. Je kunt hier op iedere doordeweekse avond terecht voor cocktails en cabaret, maar m’n vriendinnen en ik zijn er voor de thee. De zaterdagmiddagshows in The Cellar Door hebben iedere week een ander thema. Als wij er zijn is het thema 'Gin 'nd Tease', en dus kunnen we - naast de thee, champagne, cupcakes en sandwiches die bij de prijs van £35,- zijn inbegrepen - ook allerlei lekkere gin-cocktails bestellen.


 


De club bevindt zich in een intieme, ondergrondse ruimte. Het is een beetje een gek idee, maar de cabaretclub deed ooit dienst als openbaar herentoilet. Gelukkig is het decor sindsdien wat gepimpt. Het doet me een beetje denken aan jaren dertig gangsterfilms. De inrichting bestaat uit zwart leren banken en rode fauteuils.

Als we de trap naar de kelderbar afdalen, worden we verwelkomd door een sexy dame, uitgedost in korset en net panty, die ons naar ons tafeltje leidt. Daar staat de koeler met champagne al klaar. We nemen zenuwachtig giechelend plaats op de rode fauteuils. Aan de felrood gekleurde muren hangen engelenvleugels en enorme spiegels die de ruimte wat groter moeten laten lijken, maar het maakt de club niet minder knus.

Achter de bar staan sexy bartenders behendig cocktails te shaken. Vooral de Starbucks Must Die (£7.50), een mix van chocolade, tequila en espresso, is het uitproberen waard. De toiletten zijn misschien wel het interessantst aan deze club en ook al is de nood niet hoog, ga er toch even heen. De deuren zijn namelijk gemaakt van glas. Dit houdt dus in dat je er voyeuristisch doorheen kunt kijken... Zodra je de deur op slot doet gaat gelukkig het licht aan en is de deur opeens van mat glas. Een beetje een eng idee, maar in ieder geval vergeet je zo niet de deur op slot te doen.

Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we bij een burlesqueshow zijn en we weten niet zo goed wat ons te wachten staat. Vriendin 1 wilde graag mee omdat ze de film Burlesque zo geweldig vond, ze kan dan ook niet wachten tot de show begint. Vriendin 2 vond de combi thee met cabaret een heel leuk idee, maar is nu toch een beetje bang dat het publiek moet meedoen met de show. En vriendin nummer 3 houdt gewoon van thee met heel veel zoets en zit al met haar vingers in de icing van de cupcakes.

Als de show begint, is het de roodharige Ivy Paige die een keur aan erotisch getinte liedjes ten gehore brengt. Onder begeleiding van Pete de pianospeler zet de sexy zangeres vooral het mannelijk publiek heerlijk voor schut. Dave, een jongeman die met z'n vriendin gekomen is, krijgt het hard te verduren. Ivy is spontaan verliefd geworden op hem en flirt er heftig op los. Een oudere heer krijgt een heuse lapdance en voor de jarige George zingt Ivy Happy Birthday à la Marilyn Monroe.


Na een uurtje is er een kleine pauze en kan er gegokt worden aan de blackjack-tafel. De fiches zijn ook bij de prijs inbegrepen. Als je een gokje waagt maak je zelfs kans op een fles champagne en een lidmaatschap van The Cellar Door voor een jaar! Na de pauze staat er een optreden van burlesquedanseres Viscious Deliscious op het programma. De veren van haar weelderige waaiers vliegen in het rond, terwijl ze zich sensueel ontdoet van het ene na het andere kledingstuk. Net zolang totdat ze alleen nog een minuscuul glitterslipje en twee nog kleinere tepelkwastjes aan heeft.

Na nog een paar liedjes van Ivy Paige en Pete de pianospeler is de show helaas afgelopen. Al met al had er wat mij betreft toch iets meer burlesque en iets minder zang in de show gemogen, maar toch is het een geslaagde middag geweest. Helemaal als vriendin 1 een fles champagne wint bij het blackjacken! En zeg nou zelf, een scheutje burlesque bij je kopje thee is toch weer eens wat anders dan een droog koekje. Nietwaar?

Dit artikel is geschreven door Jaklien van Melick